Успішне резюме для іноземної компанії. Як отримати роботу своєї мрії

Все починається з резюме. Грамотно складений, цей документ допоможе знайти роботу в міжнародній компанії, забезпечить фінансову стабільність, престиж та широкі можливості для професійного зростання.

Все починається з резюме. Грамотно складений, цей документ допоможе знайти роботу в міжнародній компанії, забезпечить фінансову стабільність, престиж та широкі можливості для професійного зростання. Разом з експертами зі школи англійської мови Englishdom ми вивчали вимоги європейських та американських компаній та підготували пам'ятку, як створити резюме, яке допоможе вам отримати роботу мрії.

Будьте простішими і рекрутери потягнуться

Звісно, кожен, хто шукає роботу, хоче, щоб його резюме виділялося. Але в даному випадку «веселенькі» шрифти та «грайливі» кольори не принесуть бажаного результату. Навпаки, висока ймовірність того, що, побачивши такий «витвір сучасного мистецтва», рекрутер відкладе його якнайдалі та забуде, як страшний сон. В компанії хочуть бачити ваші професійні вміння, а не те, як можете грати зі шрифтами. Допоможіть побачити їх, не відвертайте увагу рекрутера зайвими «красивостями».

Форма важлива

Перед тим як готувати резюме, потрібно знати, який формат хочуть бачити потенційні роботодавці. Йдеться про Chronological Resume та Functional Resume. З першим форматом все більш-менш зрозуміло: у зворотному хронологічному порядку описується ваша робоча історія, успіхи та посади. У нижній частині резюме в хронологічному порядку включаються окремі розділи, в яких узагальнюється ваша освіта, набір навичок та сертифікати, якщо вони є.

Найбільше користі хронологічні резюме принесуть кандидатам зі структурованою історією роботи, тим, хто протягом багатьох років розвивався в одному напрямку: від початкового рівня до більш високих посад.

У Functional Resume акцент робиться на ваших навичках, а не на досвіді. Мета такого документа - переконати потенційного роботодавця, що ви здатні виконувати всі наведені у вакансії задачі. Резюме такого формату розпочинається з детального огляду ваших професійних навичок та кваліфікації. Зазвичай, у вигляді маркованого списку під кожним пунктом, що коротко пояснює, як ви успішно використовували свій досвід на робочому місці.

Функціональні резюме рекомендовані для людей з нестандартним досвідом роботи або з прогалинами в кар'єрі. Професіонали, які хочуть змінити сферу діяльності, також можуть скористатися функціональним резюме, щоб підкреслити свої навички та потенціал для успіху в новій ролі.

Особиста інформація

Не будемо зупинятися на тому, що ім'я та прізвище потрібно писати латинкою як у закордонному паспорті. Зрозуміло, що кириличну абетку в західній компанії не читатимуть.

Щодо фото думки розходяться. Якщо в європейських компаніях від вас його чекатимуть, то в США без зображення можна обійтись. Американські роботодавці бояться звинувачень у дискримінації за віком, національністю або зовнішніми даними. Тому вимоги до фото в резюме можуть відрізнятись в залежності від місця роботи.

Контактна інформація: Тут нічого оригінального. Пошта, телефон, країна проживання, посилання на соцмережі та портфоліо. 

Досвід роботи:

Розуміємо, дуже хочеться показати, наскільки ви досвідчена людина, та докладно розповісти про увесь свій трудовий шлях. Розчаруємо. Те, як ви 10 років тому готували каву та заправляли папір в принтер, мало кого зацікавить. Достатньо вказати компанії, в яких ви працювали протягом останніх 5 років. Якщо при цьому не забудете згадати про те, чим займалися на тих посадах та яких успіхів досягли, це збільшить ваші шанси на успіх. 

Освіта:

Основна освіта та додаткові курси, за умови, що отримані на них знання важливі для позиції. Тобто, якщо претендуєте на посаду менеджера з продажів, розповідати про пройдені кулінарні курси не обов’язково. 

За cover letter’ом зустрічають

В європейських та американських компаніях, окрім резюме, від вас чекатимуть супровідний лист (cover letter). Зробіть останнє зусилля та напишіть про ваші сильні сторони та досягнення, чим можете бути корисним компанії та чому звернули увагу саме на цю вакансію. Це має бути невеликий текст, буквально на пів сторінки формату А4. 

Від того, наскільки переконливим він буде, залежить, чи запросять вас на співбесіду. 

В більшості західних компаній первинною обробкою резюме займається ATS (Applicant tracking system) – програма, яка дозволяє відстежувати та відбирати релевантних кандидатів, скануючи їх за ключовими словами. Якщо знайти «ключі» не вдасться – рекрутер так і не побачить вашого резюме. Як знаходяться ці ключові слова? Ділимося лайфхаком: йдеться про звороти, наведені у тексті вакансії. «Вплетіть» їх у супровідний лист і все у вас вийде. 

……………………………………..

Начебто все. Залишилася дрібничка. Перевірити свій рівень англійської та, якщо треба, його підтягнути. Ну а як інакше? У вас попереду співбесіда та довгі роки плідної праці в англомовному середовищі. Тут без гарної англійської не обійтися.

Тож, тягнути не варто. Йдіть цимпосиланням, беріть свій безкоштовний пробний урок + 15% знижки на навчання (за промокодом PRAY_FOR_UKRAINE) і готуйтеся отримати роботу своєї мрії.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси