Професії майбутнього, пов'язані зі штучним інтелектом

Професії майбутнього, пов'язані зі штучним інтелектом

Технології не стоять на місці. І те, що кілька років тому ми бачили лише у фантастичних фільмах, уже сьогодні міцно увійшло в наше життя.

До того ж значно змінило його. Ринок праці не став винятком. Хто б міг уявити, що професії, пов'язані зі штучним інтелектом, стануть найбільш зажаданими в сучасному світі. Уже зараз, обираючи навчальний заклад, школяр має замислитись над майбутньою професією. Можливо, вже за кілька років людей повністю замінять роботи. А це означає, що варто освоїти найперспективнішу професію, пов'язану з новими технологіями та штучним інтелектом.

Що обговорювали на щорічній конференції у Далласі

Серед багатьох важливих тем торкнулися і питання впровадження технологій, пов'язаних зі штучним інтелектом (ШІ). Багато учасників висловлювали побоювання, що впровадження ШІ може призвести до великого безробіття. Адже роботи нових поколінь здатні замінити людину в багатьох сферах. Їхня робота дешевша, а дії передбачувані. Хтось переживав про морально-етичні норми. Інші учасники турбувалися про можливість подолати захисні бар'єри, встановлені розробниками.

Однак великі компанії вже виступили за повсюдне впровадження штучного інтелекту. Деякі навіть заявили про масові звільнення у зв'язку зі заміною працівників засобами ШІ. Зважаючи на те, що тренди диктує бізнес, а не учасники конференції, при виборі професії слід серйозно замислитись. Адже орієнтуючись на нові технології, ви точно не помилитеся. Прибуткова професія, яка ще навіть не досягла піку популярності, дозволить завжди бути зажаданим та високооплачуваним фахівцем.

Як штучний інтелект вплине на ринок праці

Уже після виступів великих компаній на конференції стало зрозумілим, що масових звільнень не уникнути. Усі професії, пов'язані з виконанням рутинних обов'язків, скоро виконуватимуться спеціальними програмами чи роботами. Секретарі, кур'єри, продавці можуть просто зникнути. На їх місце стануть роботи, чия робота дешевша та ефективніша. Відповідно, логічно обирати професію, яка має перспективи у майбутньому та залишиться зажаданою ще десятки років.

Впровадження штучного інтелекту у соціальній сфері

У тому, що штучний інтелект здатний обробляти величезні обсяги інформації за кілька хвилин, уже ніхто не сумнівається. Використовуючи людські ресурси, не вдасться досягти такої швидкості. Адже в багатьох сферах час — це гроші. Бізнес уже зараз це чудово розуміє. Тому в банківській сфері активно використовують новітні технології.

Розробники ШІ пішли ще далі. Нині за допомогою штучного інтелекту можна писати книги, вірші, малювати картини, створювати музичні твори та навіть писати програми. Можливо, якість ще не дотягує до потрібного. Проте вже скоро цю проблему буде усунуто. А значить, ще кілька професій залишаться в минулому.

Перспективи розвитку штучного інтелекту

Глобальне використання ШІ відкриє людству нові горизонти. Особливо якщо розвиватиметься напрямок об'єднання праці людей та машин. Максимальна продуктивність, висока ефективність та чудова контрольованість — це гарантія оптимізації всіх процесів та, як наслідок, роботи в цілому.

Екологія, бізнес, кібербезпека та інші сфери вже зараз активно застосовують нові розробки у сфері ШІ. Більш того, вже існують роботи, які виконують медичні операції. Тобто ідеальні виконавці, у яких не здригнеться рука та не затуманиться погляд. Відповідно, варто очікувати, що у всіх цих сферах й далі впроваджуватимуться нові технології, замінюючи людей.

Як отримати нову професію

Навчальні заклади масово підлаштовуються під нові тенденції. Тому європейські та американські університети вже створили кафедри, де навчають спеціальностей, пов'язаних зі штучним інтелектом. Внесок в успішне майбутнє можна зробити вже сьогодні. EDUSTEPS допоможе підібрати університет, що випускає фахівців зі штучного інтелекту. А також забезпечить підтримку на кожному етапі вступу та переїзду.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини