AICPA та CIMA оновлюють Глобальні принципи управлінського обліку, щоб відобразити нову еру цифрового прискорення та ESG

AICPA та CIMA оновлюють Глобальні принципи управлінського обліку, щоб відобразити нову еру цифрового прискорення та ESG

Глобальні принципи управлінського обліку є основним документом AICPA та CIMA, який визначає основи професії

12 липня 2023 р., Лондон — Асоціація міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів, що представляє AICPA та CIMA, випустила нове видання Глобальних принципів управлінського обліку (GMAP). GMAP — це маршрутна карта передового досвіду, яку кожен бухгалтер з управлінського обліку може використовувати як орієнтир при підході до бізнес-завдань. GMAP допомагає бухгалтерам з управлінського обліку працювати з особами, які приймають бізнес-рішення, щоб створити та зберегти створення вартості в бізнес-моделі своєї організації.

Діловий світ переживає період швидкої трансформації. Практика роботи, бізнес-моделі та очікування клієнтів радикально змінилися за останні роки, у той же час, коли технологічний прогрес відкриває нові можливості для фінансових команд. У результаті роль фінансового відділу швидко змінюється. Тепер він виступає в якості важливого ділового партнера, застосовуючи свою аналітичні та управлінські здібності в нових сферах, таких як впровадження штучного інтелекту, автоматизації та екологічних, соціальних і управлінських практиках.

Оновлені принципи, створені на основі аналізу практики протягом десяти років, відображають цю реальність. Вони наголошують на тому, як застосовувати методи управлінського обліку для досягнення високоцінного прийняття рішень, що охоплюють численні капітали, наприклад людський і природний капітали. Принципи служать посібником для фахівців з управлінського обліку, які спрямовують бізнес на підвищення гнучкості та адаптації, і включають більшу увагу до нефінансових аспектів управлінського обліку, таких як дані сталого розвитку.

Еш Ноа CPA, CGMA, FCMA, віцепрезидент і керуючий директор з навчання та розвитку в Асоціації міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів, що представляє AICPA та CIMA, сказав:

«Ми продовжуємо бути свідками значного прискорення прийняття бізнес-рішень у пост-пандемічному світі. Це означає, що організації потребують підвищення рівня керівництва для створення вартості в короткостроковій, середньостроковій та довгостроковій перспективі.  Нові Глобальні принципи управлінського обліку визначають найкращі практики та забезпечують основу для досягнення стабільного успіху організацій. Застосування принципів до практичних сфер управлінського обліку допоможе підприємствам прийняти правильні стратегічні, управлінські та операційні рішення. Вони стосуються таких сфер, як штучний інтелект і вплив на навколишнє середовище, а також традиційних фінансових дисциплін. Принципи дозволять бухгалтерам з управлінського обліку отримати визнання в межах своєї організації та позиціонувати управлінський облік як функцію, яка активно бере участь у спільному створенні вартості».

Великі дослідження, проведені AICPA та CIMA щодо кожного аспекту управлінського обліку, створили значну базу сучасних знань, яка є основою для нового GMAP. На основі цих знань були розроблені нові інструменти, які дають краще розуміння процесу прийняття рішень і процесів.

Ці інструменти включають оновлену версію AICPA & CIMA Strategic Scorecard, яка була розроблена, щоб переконатися, що враховується продуктивність і стратегічний аспект управління підприємством.

Контакти для ЗМІ:

Мартина Макєль, старший спеціаліст з маркетингу та комунікації, AICPA/CIMA,

Електронна пошта: [відкрити контакти][email protected] Телефон: [відкрити контакти]+48 662 800 455

Наталія Вовчук, голова представництва в Південно-Східній Європі, AICPA/CIMA, Електронна пошта: [відкрити контакти][email protected] Телефон: [відкрити контакти]+38 067 808 55 77

Про AICPA & CIMA разом як Асоціацію міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів

AICPA® & CIMA®, разом як Асоціація міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів (Асоціація), просувають глобальну бухгалтерську та фінансову професію завдяки нашій роботі від імені 698 000 членів, кандидатів і залучених професіоналів у 188 країнах. Разом ми є світовим лідером у сфері публічного та управлінського обліку завдяки пропаганді, підтримці ліцензії CPA, призначення CGMA та спеціалізованих повноважень, професійного розвитку та інтелектуального лідерства. Ми зміцнюємо довіру, надаючи нашим членам і залученим професіоналам знання та можливості бути лідерами в розширенні процвітання для більш інклюзивного, стійкого та стійкого майбутнього.

Американський інститут CPA® (AICPA), найбільша у світі асоціація членів, що представляє професію CPA, встановлює етичні стандарти для своїх членів і стандарти аудиту США для приватних компаній, некомерційних організацій, а також федеральних, державних і місцевих органів влади. Він також розробляє та оцінює Єдиний іспит CPA та формує канал майбутніх талантів для професії державного бухгалтера.

Присяжний інститут управлінських бухгалтерів® (CIMA) є провідною та найбільшою професійною організацією управлінських бухгалтерів у світі. CIMA тісно співпрацює з роботодавцями та спонсорує провідні дослідження, постійно оновлюючи свої вимоги до професійної кваліфікації та професійного досвіду, щоб гарантувати, що роботодавець залишатиметься вибором під час найму фінансово підготовлених бізнес-лідерів.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини MBA, бізнес освіта Економіка, бухгалтерія та облік