Проживання в Голландії для студентів

Проживання в Голландії для студентів

Іноземні студенти, які вступили до голландських університетів, стикаються з певною проблемою. Адже в навчальних закладах країни не передбачено проживання у гуртожитках на території університету. Виключення, звісно, є, але їх дуже небагато.

Насправді ситуація не є безвихідною. Але слід враховувати, що розпочинати пошук житла потрібно заздалегідь. Це дозволить знайти найкращий варіант за помірні гроші. Допомогою із пошуком кімнат займаються спеціалізовані сервіси, але вони не завжди здатні підібрати потрібний варіант. Спеціалісти EduSteps завжди раді допомогти із пошуком оптимального варіанта.

Яку допомогу надають в EduSteps

Перш за все, спеціалісти з'ясують, чи надає університет можливість проживання на його території. А також, чи передбачає програма зарахування студента надання йому житла. Також ми з'ясуємо, чи є у навчальному закладі послуга підбору житла для учнів.

На які умови життя розраховувати

Якщо університет надає допомогу в розселенні студентів, не слід розраховувати на дуже розкішні апартаменти. Житло може надаватися в резиденції на території навчального закладу або за його межами. Зазвичай це невеличкі кімнати на одного-двох учнів. У бюджетному варіанті душ та кухня будуть загальними. Тобто користуватися побутовими зручностями будуть декілька студентів.

Власники резиденції зазвичай взаємодіють з декількома університетами. Тому в одному гуртожитку будуть проживати учні різних навчальних закладів.

За домовленістю можна харчуватися у загальній їдальні гуртожитку, або готувати самостійно. У першому варіанті доведеться додатково заплатити за харчування.

Кімната в гуртожитку обійдеться приблизно у 300-600 євро на місяць. Важливо уважно вивчити умови контракту. Вартість комунальних послуг може бути не включена у вартість житла. Тобто витрати по факту збільшаться.

Процедура бронювання житла

Наші консультанти допоможуть правильно оформити та подати документи для бронювання житла. Для цього знадобиться заповнити заявку, надати копії закордонного паспорта та документа про зачислення до навчального закладу.

Одразу після бронювання студент має сплатити реєстраційний внесок та депозит. Їх розмір залежить від політики резиденції.

Слід враховувати, що відмовитися від бронювання доволі проблематично. Якщо знайшли кращого варіанта, доведеться або додатково сплатити обговорену в договорі суму, або дочекатися закінчення терміну дії контракту.

Особливості контракту

Зазвичай контракти укладаються на 6 місяців. Орендувати квартиру чи кімнату на місяць не вийде. Також, як і розірвати угоду достроково. Щоб продовжити договір, потрібно попередити опонента не менш ніж за місяць до закінчення терміну проживання.

Щоб не припускатися прикрих помилок та підібрати для себе найкращий варіант житла, звертайтеся за допомогою до спеціалістів EduSteps.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Підготовка до вступу в університет