9 порад від експертів для проходження IELTS / TOEFL

9 порад від експертів для проходження IELTS / TOEFL

Експерти студії «Edusteps» склали для вас 9 ефективних порад, які допоможуть вдало пройти іспит IELTS / TOEFL.

При вступі у закордонні навчальні заклади важливо добре знати англійську мову. Наприклад ВНЗ вимагають сертифікат про проходження IELTS / TOEFL. Але під час іспиту в багатьох виникають складнощі. Навіть якщо добре знати англійську, можна припуститися помилок, які призведуть до зниження кінцевого результату. Експерти студії «Edusteps» склали для вас 9 ефективних порад, які допоможуть вдало пройти іспит IELTS / TOEFL.

Розподіл часу

Важливо грамотно витрачати час на іспиті. Якщо ви отримуєте текст у розділі «читання», зовсім не обов'язково його повністю читати. Достатньо пробігти очима та знайти відповіді на контрольні питання. Також даремно витрачається час на створення чернеток. Адже можна потім не встигнути переписати.

Увага до деталей

Якщо трапляється питання, скільки метрів у певному відрізку, або щось подібне, це саме перевірка уваги. Правильною відповіддю буде саме цифра. Назва одиниці виміру не потрібна, а її наявність вважається помилкою.

Концентрація уваги

Не відволікайтесь на сторонні подразники. Питання потрібно читати максимально уважно та швидко.

Правопис

Саме на цьому втрачають найбільше балів. Пропущена літера, використання однини замість множини, перетворення дієслова на іменник… Все це вважається помилкою. Тому бал знижується, навіть якщо загальна відповідь правильна.

Розсудливість

Іспит передбачає проходження розділу «мовлення». Саме тут можна проявити креативність. Ніхто не очікує почути докладну доповідь про учня. Потрібно обирати саме ті фрази та слова, які ви знаєте досконало. Навіть якщо загальний зміст доповіді втратить правдивість.

Правильна побудова речень

В українській та англійській мовах відрізняється сама структура речень. Якщо ваші відповіді побудовані за принципом українського мовлення, вам неодмінно знизять бали. Англійська мова максимально лаконічна. Для приклада, фраза «This is a tank of water, on which there is a pipe of water» не буде правильною.

Стисле висловлювання

Бажано відмовитись від складних мовних конструкцій. Так ви не даєте перевіряльникам можливості зрозуміти вашу думку. Усі речення мають бути максимально короткими та чіткими. Уникайте складнопідрядних речень. Поділіть їх на короткі та зрозумілі фрази.

Впевненість

Це риса, котра дуже допомагає на іспиті. Чим коротше та впевненіше ви розмовляєте, тим більше шансів здобути високі бали. Намагайтеся уникати довгих пауз. Безперервна впевнена мова справляє добре враження.

Тренування пам'яті

Деякі речі потрібно просто «зазубрити». До таких належить написання листів formal, informal, semiformal. Не потрібно лякатися. Вчити доведеться не все. Для вдалого проходження іспиту достатньо знати по п’ять фраз з початку, середини та кінцівки. Але вивчити їх необхідно досконало.

Використання медіа

Щоб підвищити рівень знання мови, важливо приділяти увагу перегляду наукових фільмів та відповідної літератури. Також корисно придбати звичку щодня передивлятися новини англійською. У таких джерелах використовується чимало наукових термінів та інших слів, що допоможуть вам на іспиті.

У будь-якому разі не втрачайте оптимізму. Навіть якщо завдання зовсім не зрозуміле, не залишайте його без відповіді. Напишіть будь-що. Адже шанс вгадати все одно лишається.

А краще звертайтеся за допомогою в EDUSTEPS. Це агентство, яке займається підготовкою до проходження іспитів та вступу в закордонні університети. Наші спеціалісти допоможуть вам вдало пройти всі етапи вступу та потрапити в бажаний навчальний заклад.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Підготовка до вступу в університет