Кар'єрні перспективи у сфері інформаційних технологій — частина 2

Минулої статті ми розглянули особливості роботи у сфері інформаційних технологій. А тепер розберемо перспективи працевлаштування та найцікавіші професії.

Для роботи у сфері ІТ зазвичай потрібна вища освіта в галузі інформатики чи суміжних дисциплін. Проте, існують також програми навчання, які дозволяють здобути необхідні навички без вищої освіти. Зокрема, зараз багато компаній беруть на роботу фахівців, які пройшли лише навчання на профільних курсах.

Крім освіти, для роботи у сфері ІТ також необхідні такі навички:

  • знання операційних систем, мов програмування, баз даних та інших комп'ютерних технологій;
  • здатність вирішувати складні математичні завдання та аналізувати дані;
  • здатність виявляти закономірності та тенденції у даних (аналітичний склад розуму);
  • вміння ефективно спілкуватися з іншими;
  • здатність самостійно вивчати нові технології та методи.

Найчастіше здобути всі ці навички можна під час навчання. Як правило, навчальні програми побудовані таким чином, щоб надати все необхідне для працевлаштування у сфері ІТ. Саме такі навчальні курси пропонує Академія Cisco на платформі Університету СЕДІКОМ.

Перспективи зростання

Кар'єрні перспективи у сфері ІТ дуже добрі. З розвитком технологій та інтернету попит на ІТ-фахівців тільки зростатиме. Якщо ви хочете розпочати кар'єру у сфері ІТ, вам достатньо вибрати для себе напрямок та записатися на навчальну програму.

Самостійно вчитися досить складно, оскільки потрібно буде розвивати всі необхідні навички, вивчати нові технології та методи їх реалізації, а також шукати можливості для стажування. Тоді як навчання на курсах пропонує системне здобуття знань і навичок, необхідну для подальшої роботи практику та багато іншого.

Кожна область ІТ має свої унікальні можливості та вимоги. І з кожним роком зарплати фахівців ІТ лише збільшуються, оскільки досвідчені співробітники цінуються на вагу золота. Тому почати кар'єру в цій галузі ніколи не пізно.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка