Все про створення вебсайтів — частина 2

Минулої статті ми почали обговорювати вебсайти та їх особливості. Тепер детально поговоримо про те, як розробляють вебсайти та які навички необхідні, щоб стати розробником.

Розробка вебсайтів – це процес проєктування та створення вебресурсу. Це досить складна, але цікава робота, яка потребує безлічі різних умінь і навичок. Існує багато інструментів і технологій, які можна використовувати для розробки вебсайтів.

Процес розробки вебсайту

Сам процес розробки вебсайту можна умовно поділити на такі етапи:

  1. Планування — визначення мети створення вебсайту, його цільової аудиторії та основних функцій.
  2. Дизайн — розробка макета вебсайту, визначення колірної схеми, вибір шрифтів та інших елементів дизайну.
  3. Розробка — створення коду, який відображатиме вебсайт у браузері.
  4. Тестування — перевірка вебсайту та всіх його елементів, усунення проблем, якщо вони є.
  5. Розгортання — розміщення вебсайту в інтернеті для доступу користувачів.

Важливо, що зараз рідко всі ці етапи виконує один фахівець. Найчастіше замовник розповідає про ідею вебсайту, а вже команда розробників її реалізує. До команди входить вебдизайнер, вебпрограміст, тестувальник, SEO-фахівець, копірайтер, фахівець із кібербезпеки.

Інструменти та технології для розробки вебсайтів

Існує безліч інструментів та технологій, які можна використовувати для розробки вебсайтів. Ось деякі з найпопулярніших:

  • мови програмування — використовуються для створення коду, який відображатиме вебсайт у браузері (HTML, CSS та JavaScript);
  • системи керування контентом (CMS) — це програмне забезпечення, яке спрощує створення та керування вебсайтами (WordPress, Drupal та Joomla);
  • вебхостинг — це послуга, яка дозволяє зберігати файли вебсайту в інтернеті.

Для розробника вебсайтів важливо знати хоча б на базовому рівні одну або кілька мов програмування. Найкраще приділити увагу вивченню:

  1. HTML — це мова розмітки, яка використовується для створення структури вебсторінок. HTML визначає, як елементи вебсторінки (текст, зображення та посилання) відображатимуться у браузері.
  2. CSS — це мова стилів, яка використовується для визначення зовнішнього вигляду вебсторінок. CSS визначає кольори, шрифти, розмір шрифту та інші елементи дизайну вебсторінки.
  3. JavaScript — це мова програмування, яка використовується для додавання інтерактивних елементів до вебсторінок. JavaScript дозволяє створювати такі функції, як меню, що випадають, спливаючі вікна та анімацію.

Розробка вебсайтів — це сфера ІТ, що активно розвивається. Тому в неї постійно потрібні нові співробітники. Щоб стати розробником, не обов'язково розумітися на дизайні або мати аналітичний склад розуму, тому що в цій галузі потрібні фахівці з різними навичками. Головне, мати бажання вчитися новому та вибрати відповідну програму навчання.

Академія Cisco на платформі Університету СЕДІКОМ пропонує комплексне навчання для фахівців з кібербезпеки. Вони входять до команди розробників вебсайтів і допомагають вебресурсам протистояти атакам хакерів і уникати витоку даних. Ми пропонуємо навчання з нуля до спеціалістів міжнародного рівня.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка