Друга вища освіта за кордоном

Друга вища освіта за кордоном

Наразі шансів отримати другу вищу освіту за кордоном після закінчення українського університету більш ніж достатньо. Головне — зважити власні можливості та вивчити особливості навчання в інших країнах.

Закінчивши український ВНЗ, багато хто замислюється про отримання другої вищої освіти. Навчання за кордоном є відмінною можливістю вийти на нові обрії, отримати кращі перспективи для подальшого розвитку та будування кар'єри. Наразі шансів отримати другу вищу освіту за кордоном після закінчення українського університету більш ніж достатньо. Головне — зважити власні можливості та вивчити особливості навчання в інших країнах.

Друга вища освіта за кордоном: переваги та недоліки

Всі, хто намагався працевлаштуватися за кордоном, вже давно знають, що далеко не всі країни признають дипломи наших ВНЗ. В більшості випадків потрібно проходити навчання знов, хоч і по скороченій програмі. Наявність диплома про другу вищу освіту з європейського університету відкриває неабиякі перспективи для працевлаштування за кордоном. Європейські дипломи визнаються у всьому світі та не потребують верифікації.

Отримання другої вищої освіти за кордоном — це чудова можливість претендувати на гарні посади в міжнародних компаніях та мати гідний заробіток. Крім того, навчання в європейських університетах має ще декілька переваг:

  • можливість стати зажаданим фахівцем;
  • нові корисні зв'язки та знайомства;
  • покращення мовної практики;
  • отримання навичок саморозвитку.

Недоліків в отриманні другої вищої освіти небагато. Загалом відмічають тільки вартість навчання та деяку складність у проходженні вступних іспитів. Проте і перше, і друге питання з легкістю вирішують наші фахівці. Вони допоможуть обрати навчальний заклад та підготуватися до співбесід.

Головні питання щодо отримання другої вищої освіти за кордоном

Отримати другу вищу освіту можна як за власним фахом, так і за кардинально іншим. Навчання триває близько двох років. Якщо абітурієнт вирішив змінити область навчання, йому варто підготувати для приймальної комісії невеличку промову, де буде обґрунтоване прийняте рішення.

Для тих, хто вирішив покращити якість вже наявних знань, відмінно підійде магістратура. Навчання триває від одного до двох років. Полегшує його те, що студент вже має базові знання в обраній області.

Багато країн не допускають претендентів з дипломом бакалавра на певні посади. За наявністю другої вищої освіти європейського формату випускник отримує можливість працевлаштуватися у компанії зі світовою відомістю. Крім того, такі кандидатури також розглядають на високі керівні пости.

Друга вища освіта за кордоном відкриває можливості для наукової діяльності. Випускники можуть як вести відповідну діяльність у межах університету, так і обрати написання дисертації для подальшого здобуття докторського ступеня.

В який країні отримувати другу вищу освіту

Усі університети країн Європи дають якісну вищу освіту. Їхні дипломи цінуються та визнаються у всьому світі. В кожному закладі можна отримати необхідні знання, а також завести корисні знайомства у діловому світі. Інколи саме студентські знайомства допомагають в майбутньому будувати кар'єру та розвивати бізнес.

Тобто цінність освіти в країнах Європи приблизно однакова. Але варто зауважити, що вартість навчання та умови вступу можуть значно відрізнятися. Тому перш ніж обрати навчальний заклад, варто дізнатися та зважити всі нюанси.

EDUSTEPS — це офіційний представник закордонних навчальних закладів в Україні. Наші фахівці розуміються на усіх деталях навчання в різних ВНЗ. Тому, звертаючись до нас, ви отримуєте всебічну підтримку при виборі університету та вступі. Це не просто інформаційна підтримка, а й допомога в оформленні документів, організації переїзду, проходженні співбесід та навіть пошуку житла.

Скористайтеся можливістю отримати грамотну консультацію щодо навчання за кордоном.

Вища освіта в Англії

За рік-два в Англії можна здобути ступінь магістра. За умови, що абітурієнт вже має диплом бакалавра. Отримання другої вищої освіти в Англії відбувається за програмою Postgraduate. Вона передбачає проходження основних дисциплін, подальше самостійне навчання та дослідження. Також є програми, де студент працює над дослідницькими матеріалами цілком самостійно. Вчителі оцінюють тільки кінцевий результат роботи.

Вступ до магістратури в Англії — це чудова можливість отримати престижний диплом, безцінний практичний досвід та перспективи подальшого працевлаштування.

Особливості другої вищої освіти в Нідерландах

Навчання в Нідерландах також триває один-два роки. Умови мало чим відрізняються від англійських. Але країна надає можливість залишитися на прослуховування курсу ще раз, якщо студент не зміг засвоїти матеріал.

Друга вища освіта в Німеччині

Німеччина вважається однією з країн з найдешевшим навчанням. При цьому якість освіти не поступається іншим європейським університетам. Другу вищу освіту в Німеччині можна здобути за два роки. Але слід враховувати, що навчання ведеться німецькою. Тобто важливо знати її на достатньо високому рівні. Слід зазначити, що в більшості університетів працюють спеціальні мовні курси, на яких можна здобути необхідні навички. Також в країні передбачена наявність навчальних заходів, де викладають англійською. Але їх не так багато, та й вартість навчання значно вища.

Навчання в Іспанії для українців

Навчання в Іспанії чудово підходить для власників бізнесу, або людей, що планують його заснувати. За умовами університетів здобувати освіту можна без відриву від роботи. Перші дев'ять місяців триває теоретичний курс, а наступні шість — суцільна практика. Це стосується тих студентів, хто обрав для себе готельний бізнес. Також можливо отримання другої вищої освіти за іншими спеціальностями. Слід зауважити, що викладання ведеться іспанською мовою. Але наша компанія легко знайде для вас курси, щоб отримати необхідні знання.

Отримання другої вищої освіти у Швейцарії

Якість навчання у Швейцарії вважається однією з найкращих у світі. Разом з теоретичними знаннями учні отримують відмінний практичний досвід. Але при вступі варто бути готовим довести, що ви обрали фах зважено. Окрім стандартного пакета документів, також потрібно надати докази діяльності в обраній сфері. Викладають дисципліни англійською. В більшості випадків іноземних студентів приймають приватні університети.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Друга вища, післядипломна освіта