ІнфоТех, Навчальний центр

Адміністрування Linux



  • 4 000 грн на місяць

Про курс

Опанувати магію *nix систем від вибору дистрибутиву до підйому WEB-сервера у зв'язці LAMP (Linux+Apache+PHP+MySQL) Вам допоможе наш курс «Адміністрування LINUX».

Умови навчання:

Термін навчання – 2 місяці.

Режим і форми навчання – заняття проходять 2 рази на тиждень по 2-3 академічні години ввечері (в залежності від виду заняття - теорія чи практика).

Документ після закінчення – Сертифікат.

Чому LINUX

Практично у всіх оголошеннях про вакансії сісадмінів обов'язковою вимогою є знання Linux. Пов'язано це з тим, що з часом дедалі більше фірм і організацій переходять саме на цю платформу, оскільки основна маса серверів працюють саме під цією операційною системою.

     Наша програма підготовки поєднує теоретичні та практичні заняття, дозволяючи підготувати справжніх фахівців з налаштування та адміністрування Unix-систем.

     Існує величезний вибір дистрибутивів Linux. Який встановити, як вибрати той чи інший, у чому їх переваги та недоліки – на всі ці питання ви зможете отримати відповідь на наших курсах. На заняттях Ви розглянете різні дистрибутиви, їх особливості та визначтеся, який саме дистрибутив підійде для ваших цілей.

     "Родзинкою" роботи в Linux є робота з командним рядком. Як правильно написати команду, як ефективно використати можливості тієї чи іншої команди? На заняттях ви не тільки розглянете основні команди, без яких неможливо собі уявити роботу, але й самостійно писатимете скрипти, редагуватимете конфігураційні файли.

     Linux - це файли та каталоги. Права доступу, дозволу, групи користувача – ось потужні інструменти Linux, що дозволяють організувати роботу сервера, розмежовуючи ресурси системи, файли та каталоги між користувачами. Завдяки нашим заняттям Ви навчитеся встановлювати різні права доступу для себе, групи користувачів та інших користувачів, тим самим убезпечивши свої дані.

     Репозиторій – це сховище пакетів. Вам не потрібно шукати програму в Інтернеті або стежити за виходом оновлень встановлених програм. Більшість програм Ви зможете встановлювати з репозиторію, причому все надане програмне забезпечення абсолютно безкоштовне. На заняттях Ви навчитеся підключати репозиторії, встановлювати та видаляти пакети, працювати з менеджерами управління пакетами.

     Завдяки нашим заняттям Ви зможете ефективно застосовувати Linux як серверну операційну систему, використовуючи повною мірою такі переваги, як гнучкість, економічну ефективність, та налаштувати систему так, щоб вона на 100% відповідала своїм завданням та вимогам.

Тематичний план курсу

  1. Коротка історія. Вибір дистрибутиву.
  2. Особливості встановлення Unix/Linux. Розмітка диска. Вибір графічного середовища.
  3. Коренева файлова система та монтування.
  4. Команди для роботи з файлами та каталогами.
  5. Права доступу та атрибути файлу. Спеціальні права доступу.
  6. Монтування файлових систем.
  7. Репозиторії пакетів, керування джерелами пакетів.
  8. Пошук, встановлення, оновлення, видалення пакетів.
  9. Налаштування локальної мережі.
  10. Системи ініціалізації Unix/Linux.
  11. Керування процесами Unix/Linux. Управління пріоритетами.
  12. Команди Unix/Linux.
  13. Віддалений доступ. Протокол SSH, використання, налаштування.
  14. Базове встановлення та налаштування WEB-сервера (Apache, PHP, MySQL).
Категорії курсів

Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Дивіться також усі курси в Полтаві, ЗВО/ВНЗ в Полтаві, коледжі в Полтаві, репетиторів в Полтаві, роботу в Полтаві.