Айкідо, самооборона, борьба BJJ для дітей та дорослих



Про курс

В айкідо перемагає не сила, а вміння. Тому фізично слабкий дитина не буде тут відчувати себе гірше, ніж його «сильні» однолітки, а сильний не буде хвалитися звий силою, тому що в даному випадку вона не має вирішального значення. В секціях айкідо дітей вчать не тільки розвивати внутрішню силу і впевненість у собі, а й правильно це використовувати. Учитель пояснить, що найкраще вирішення будь-якого конфлікту - запобігти його. Ну, а якщо потрібно, то і вміти постояти за себе.

Користь для здоров'я від занять айкідо для дітей незаперечна:

  • Дуже велика увага приділяється страховці: вмінню правильно падати і перекидатися. Дитина, що займається айкідо, випадково спіткнувшись або посковзнувшись, впаде «за правилами» і, обтрусившись, піде далі без синців і шишок. Причому навички безпечних падінь, як стверджують фахівці, залишаться у нього на все життя.
  • На заняттях велика увага приділяється відпрацюванню стійок з прямою спиною, тому проблеми з порушенням постави у дитини не буде. Айкідо в дії вражає красою і грацією рухів, що нетипово для секцій єдиноборств.
  • Спочатку на заняттях діти практично не втомлюються, тому що вивчають найпростіші рухи. Потім, у міру того, як вони освоюються, підвищується складність тренувань і збільшується навантаження. Результат - організм адаптується до навантажень поступово, що особливо важливо, якщо раніше дитина ніколи не займався спортом.

Що розвиває айкідо: абстрактне мислення і тонке сприйняття світу, філософський склад розуму. Координацію, чуйність до свого тіла і тіла суперника (управління своїм центром ваги і дію на точку рівноваги супротивника). Навички роботи з різними видами зброї.

Японські традиції вимагають дуже суворого дотримання правил поведінки під час заняття. На початку тренування учні сідають на татамі в спеціальній позі (ноги під себе) і кілька хвилин сидять мовчки і нерухомо, налаштовуючись на тренування. Ця вправа вчить фокусувати увагу і концентруватися. Помічено, що дитина, що відвідує секцію айкідо, стає більш зібраною і дисциплінованою.

Дівчата займаються айкідо на рівних з хлопчиками, причому часто навіть з більшим завзяттям. Набуті навички допомагають їм краще відчувати своє тіло, вони стають більш впевненими в собі, знаходять внутрішню гармонію. До того ж вони завжди зможуть постояти за себе

Категорії курсів

Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Дивіться також усі курси в Полтаві, ЗВО/ВНЗ в Полтаві, коледжі в Полтаві, репетиторів в Полтаві, роботу в Полтаві.