Професійна орієнтація для старшокласників



  • Безкоштовно

Про курс

У світі є мало речей, які ми не можемо вибрати. До них відносяться історична епоха, в якій ми живемо, наші батьки, події раннього дитинства. Все інше в житті в тій чи іншій мірі залежить від нашого вибору. І одним з найбільш відповідальних, що визначають нашу долю, є вибір професії. І є сенс поставитися до цього як можна більш серйозно.

         Профорієнтація — відповідальний крок при виборі професії!

Мета: спрямувати підлітків до саморозвитку, глибшого пізнання себе, виявлення власних здібностей, інтересів і талантів, ознайомити з професіями та напрямками професійної діяльності,  скерувати до окреслення мети життя і планів на майбутнє, сформувати бажання вчитися та вступати до навчальних закладів.

Для кого цей курс: підлітки 9- 10 клас.

Програма складається з 3 блоків: І блок – інформаційний. Перш ніж обрати професію, підлітки мають отримати максимум інформації про професії, їхню суть, статус на ринку праці, рівні освіти, перспективи працевлаштування, можливості продовження навчання.

ІІ блок: діагностичний і психологічний, який дозволить вихованцям більш глибше ознайомитись з самим собою, своїми здібностями, прагненнями, темпераментом, вводить у проблему життєвого і професійного самовизначення, допомагає розробити між особисту взаємодію. Тобто визначити підліткам свою роль у колективі, групі, оволодіння алгоритмом приймання рішень , проводити планування траєкторії свого професійного шляху;

ІІІ блок: передбачає ознайомлення з  новими спеціалістами ближнього майбутнього, надпрофесійними  навиками для даних професій, де отримати спеціальність, куди піти працювати після навчання. (робота майбутнього, якою вона буде; галузі  майбутнього; виробничі задачі майбутнього; професії майбутнього).

Категорії курсів

Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Дивіться також усі курси в Дніпрі, ЗВО/ВНЗ в Дніпрі, коледжі в Дніпрі, репетиторів в Дніпрі, тренінги в Дніпрі, роботу в Дніпрі.