Як допомогти дитині вдома вивчити іноземну мову?

Як допомогти дитині вдома вивчити іноземну мову?

Кожен з батьків прагне, аби діти постійно розвивались та активно навчались новому. Ми радимо змалечку вивчати іноземні мови разом з дітьми. Як навчити дитину іноземній мові, з чого розпочати та як організувати навчальний процес, розповідаємо:

З якого віку варто розпочати вивчати другу мову з дітьми? 

Перш за все, дочекайтесь, коли в дитини сформується рідна мова, а вже потім починайте вивчати другу іноземну мову.Наприклад, якщо дитина знає базові українські назви овочів, фруктів та розрізняє кольори - починати вже можна. Але пам’ятайте, що складність іноземних слів для дітей різного віку (3, 5, 7 років) має відповідати рівню їх розвитку.

Як з 0 допомогти дитині вивчити іноземну мову? 

Будьте енергійними та сповненими ентузіазму

Активно допомагайте дитині у навчанні. Покажіть дитині приклад, наскільки натхненно ви переглядаєте фільми, розмовляєте іноземною мовою або читаєте книги. Скоро, ваші діти почнуть робити так само. Хваліть дитину, адже підтримка батьків буде тільки надихати маленького учня. 

Зробіть процес навчання веселим 

Робіть заняття з іноземної мови веселими. Використовуйте різноманітні інтерактиви, які допоможуть вивчити другу мову швидше: картки, ігри, кубики, пазли або головоломки. 

Підтримуйте інтереси

Візьміть до уваги захоплення вашої дитини: подумайте про її хобі. Наприклад якщо ваша донька полюбляє грати ляльками - вивчіть з нею назви одягу, частини тіла. А якщо ваш син у захваті від спортивних машинок бо інструментів - вчить з ним лексику на цю тему. 

Дозвольте малечі обирати

Нехай п процесі навчання дитина самостійно обере теми, предмети або інтерактивні ігри, які їй подобаються. Так само дозвольте їй обрати мультики чи пісні для спільного відпочинку чи навчання

Вивчайте мову щодня

Обирайте правильний час для занять: коли дитина добре себе почуває. Відводьте на урок 15-30 хвилин  – грайте, читайте, розмовляйте.

Перетворіть навчання на частину повсякденного життя

Поєднуйте іноземну мову із звичайним життям.Наприклад, ви гуляєте парком і бачите метелика. Зверніть на нього увагу іноземною мовою. 

Хваліть малечу за будь-які запитання, адже це додасть мотивації і покращить її знання. 

Діліться досвідом

Заохочуйте всю родину вивчати іноземну мову разом з дітьми. З татом вивчайте тему комп’ютер, з мамою - улюблені страви, а зі старшим братом чи сестрою - вивчіть лексику, засновану наприклад на нових мультиках. 

Ну а якщо на вивчення іноземної мови з дітьми у вас не вистачає часу – запишіть малечу на курси іноземної мови в “Азбука Світу” – адже ми знаємо, як швидко та із задоволенням вчити дітей 9 найпопулярнішим мовам світу. Також, запрошуємо на навчання англійської у дитячий садочок “Світлячки”. Пропонуємо

2 заняття на тиждень по 2,5 години. Але, крім англійської мови на дітей чекають

  • перерви на ігри
  • розвиток мовлення
  • творчі майстер-класи

Щоб отримати деталі та записатися у групу, пишіть нам в Дірект або телефонуйте


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Психологія, саморозвиток