Запрошуємо на тренінг про діагностику банкрутства.

Запрошуємо на тренінг про діагностику банкрутства.

Діагностика банкрутства започатковує подальший сценарій подій пов'язаних з можливою втратою платоспроможності підприємства. Це своєрідна прелюдія, увертюра, яку виконавець має провести віртуозно, та закласти міцний фундамент щасливого фіналу.

 За таких умов діагностика банкрутства, проведення аналізу фінансово-господарського стану підприємства набуває все більше практичного змісту, та стає обов’язковим інструментом ефективного менеджменту.

            Керівник підприємства повинен бути своєчасно поінформований про наближення банкрутства підприємства, коли він має натиснути червону кнопку армагедона.

            Інакше, зволікання з прийняттям такого доленосного рішення може призвести до його особистих втрат та зашморгу боргових зобов’язань, на які він навіть не розраховував.

           Так це виглядає жорстоко. Але подивимося на ситуацію з іншого боку. Ділові контрагенти підприємства в праві були розраховувати на платоспроможність боржника. Вони стали заручниками фінансової кризи підприємства боржника. Абсолютно успішне підприємство не з своєї вини опинилося в скруті неплатоспроможності. Почав діяти принцип «доміно».

            Тому відкинувши не потрібні в даному випадку сентименти, ми повинні чітко самі собі зізнатися, що закони ринку кажуть: плати або йди геть, та не заважай іншим заробляти гроші. Віддай все що тобі належить кредиторам. Чесно визнай свою поразку.

             Потрібно своєчасно провести аналіз фінансово-господарського стану підприємства та пройти процедуру досудової санації або відкриття провадження у справі про банкрутство підприємства.

            Безперечно для цього потрібно підсуєтитися. Адже вартість аналізу сама по собі не з дешевих, а по друге потрібно авансувати грошову винагороду арбітражному керуючому мінімум на  три місяці. На сьогодні це вартує 60300,00грн.

            Таким чином, проведення аналізу фінансово-господарського стану підприємства потрібно в першу чергу керівникові підприємства та його засновникам з метою уникнення солідарної та субсидіарної відповідальності за зобов’язаннями підприємства боржника.

           Мало того, звичка постійно моніторити фінансово-господарський стан підприємства ставить на новий високий рівень управління процесами які відбуваються на підприємстві. Поволі керівник опановує суть фінансових показників та у нього формується зовсім інший погляд на процеси якими він намагається управляти.

            Фактично, системне та послідовне проведення аналізу фінансово-господарського стану підприємства створює інтелектуальну матрицю для прийняття управлінських рішень. На авансцену економіки підприємства виходить нова постать керівника, впевненого в собі та компетентного менеджера, який на рівних спілкується з широкою аудиторію контрагентів. Його слова та дії мимоволі переконують оточуючих в їх правоті та ефективності. Авторитет керівника збільшується в рази. Самоповага та впевненість в собі стає невід’ємною рисою керівника. Його особисте життя наповнюється новим сенсом.

            Виникнення проблем та кризових явищ на підприємстві більше не лякають оточуючих керівника підлеглих. Штурвал в надійних руках, команда згуртована та діє в правільному напрямку завдяки постійному моніторингу фінансово-господарського стану підприємства.

            В цьому полягає найвища мета проведення аналізу. Усвідомивши це, керівник любого підприємства має зробити рішучий крок в напрямку опанування внутрішньої складової кожного показника фінансово-господарського стану підприємства, взаємозв’язок між ними.

            Це можливо, коли він буде приділяти увагу цим показникам щодня. Особиста гігієна для підприємства потрібна така само, як щоденне умивання, чистка зубів. Лише за таких умов підприємство та підприємницька діяльність стає привабливою в самому високому сенсі цієї діяльності. Робота керівника починає подобатися та приносити не тільки матеріальне задоволення.

            Ставши на новий щабель, побачивши нові перспективи, керівник більше ніколи не захоче повернутися до старих стереотипів своєї діяльності. Він стає новатором, підприємцем високого ґатунку.

             Мета проведення аналізу фінансово-господарського стану підприємства стає зрозумілою для всіх хто має відношення до справи про банкрутство. Якість проведеного аналізу започатковує весь подальший сценарій подій. Це своєрідна прелюдія, увертюра, яку виконавець має провести віртуозно та закласти міцний фундамент для щасливого фіналу.

Запрошуємо на тренінг: https://www.education.ua/trainings/85460/


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бізнес планування, аналітика Бухгалтерія, облік та податки