Історія Java

Історія Java

Прийшов час поговорити про найвідомішу і найулюбленішу мову програмування — Java. Що це? Історія виникнення. Та де навчитися програмувати?

23 травня 1995 року  з’явилася  абсолютно унікальна і нікому невідома мова програмування. Її «батько» Джеймс Ґослінґ, програміст, який довго експериментував з різними кодами, поки не вивів додаток, який транслюється в особливий байт-код, і може працювати на будь-якій комп'ютерній архітектурі за допомогою спеціального Java-пристрою. І тепер усі початківці в ІТ, записуються на курси програмування, щоб вивчити цю мову. Як це сталося? Комп’ютерна Академія IT STEP розказує. 

Ґослінґ спочатку назвав своє «дитя» "Oak", що в перекладі з англійської означає «дуб». Справа в тому, що під вікном Джеймса Ґослінґа ріс дуб, який йому дуже подобався і на честь якого він вирішив назвати свою розробку. Але коли джава добре себе показала і її вже можна було робити загальнодоступною, було прийнято рішення змінити назву, так як цю, вже мала інша мова програмування.
Так чому ж саме Java? Є 3 варіанти виникнення назви, але всі вони пов’язані з кавою. Найцікавіша теорія в тому, що поки створювалася нова мова програмування, було випито дуже багато горняток кави, і тому вирішили назвати мову на честь сорту Java.Саме тому на офіційній емблемі зображено філіжанку з гарячою кавою. І зараз мільйони початківців можуть обирати курси джава для вивчення!

Не секрет, що програмісти, які опанували навчання ІТ та розробці на Java заробляють в 2 рази більше, ніж програмісти, які користуються іншими, менш популярними мовами. Чому? На відміну від Java проєктів, які зазвичай схожі між собою, в “іншомовних” проєктах, більше творчості, а значить, вони більш складні, тому менше айтівців зацікавлені в їх вивчені. 

Дуже часто новачки, які тільки планують входити в ІТ і шукають курси програмування, плутають Java та JavaScript. Але! JavaScript – це мова розробки сценаріїв, який можна використовувати при створенні Web-сторінок. Вона раніше називалася LiveScript і була створена компанією Netscape. Синтаксис JavaScript нагадує Java, але на цьому їх схожість закінчується.

А якщо ви хочете навчитися програмувати на мові Java в Харкові, отримати навички та знання, які допоможуть вам просунутись у світі ІТ, то запрошуємо Вас на курс Розробка ПЗ на Java


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Комп'ютерна грамотність Онлайн курси