Престиж, науково-освітній центр

Болгарська мова



  • 10 900 грн за курс

Про курс

Об’єм курса: від 2-х міс.

Час проведення: 08:30 - 22:00

Болгарська мова — одна з південнослов’янських мов. Поширена в Болгарії, певна кількість носіїв також живуть в Україні (Одеська область), Молдові, Румунії, Македонії. Ця мова є офіційною мовою Болгарії.

Літературна мова сформувалася на середину XIX століття на базі північно-східних говірок. У XX столітті літературна мова зазнала значного впливу західних говірок, на території яких розташована столиця Болгарії — Софія. Писемність — на основі кирилиці.

У лексиці, а почасти й у словотворі, літературна болгарська мова відбиває також значний вплив літературної російської мови, переважно в сфері абстрактних, політичних та взагалі культурних понять: современност, изгнание, промежуток та інші, однак слід зазначити, що значна частина подібних слів за своїм походженням — старослов’янізми.

Бувши давно закріпленою на письмі, болгарська мова дуже довго зберігала в правописі зв’язок із старовинною, почасти ще старослов’янською мовою. Лише 1945 нова влада народно-демократичної Болгарії ввела в загальнонаціональний вжиток раціональну та просту орфографію, в основному побудовану на морфологічному принципі із значними поступками вимові.

Болгарській мові властиві глибокі діалектні відмінності. Так, за вимовою старого «ятя» (Ѣ) діалекти поділяються на східні та західні.

Вивчення болгарської мови дозволить Вам

  • Вивчити мову для освіти в зарубіжному ВУЗі
  • Оволодіти мовою для роботи за кордоном
  • Порозумітися з іноземними партнерами без перекладачів
Категорії курсів

Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Дивіться також усі курси в Черкасах, ЗВО/ВНЗ в Черкасах, коледжі в Черкасах, репетиторів в Черкасах, роботу в Черкасах.