Як спланувати навчання менеджерів підприємства для успішного впровадження BAS ERP: коротка інструкція

Як спланувати навчання менеджерів підприємства для успішного впровадження BAS ERP: коротка інструкція

Навчання ключових працівників до придбання програми.

Як спланувати навчання менеджерів підприємства для успішного впровадження BAS ERP: коротка інструкція

Фахівці з впровадження складних інформаційних систем добре знають, що успіх цього процесу залежить не лише від функціонала програми чи розміру фінансових вкладень. Важливою є і правильна організація процесу впровадження. Не останню роль у цьому відіграє кваліфікація працівників замовника. Адже від цього залежить, наскільки правильне завдання буде сформульоване для команди підрядника, чи зможуть працівники замовника ефективно використовувати потенціал програми. Це допоможе уникнути зайвих робіт або і ризику «піти не в тому напрямку».

Виходячи з цього, ми пропонуємо коротку інструкцію з планування навчання працівників замовника на різних етапах впровадження.

Навчання ключових працівників до придбання програми

На цьому етапі важливо вибрати правильне прикладне рішення. Зрозуміти — чи справді воно відповідає вашим потребам? Який штатний функціонал має програма? Чи варто вкладати кошти у цей проєкт? Це дозволить також приблизно оцінити обсяг робіт, які буде потрібно зробити при впровадженні.

Ще до придбання BAS ERP ми рекомендуємо пройти курс «Оперативний контур BAS ERP». Він дасть змогу оцінити потенціал програми та основні його механізми: купівлі, продажі, управління грошовими коштами, складські операції, облік витрат, доходів тощо.

Корисним буде також курс «Виробничий контур BAS ERP». Тут стане зрозумілим, наскільки підходить це рішення для відображення виробничих процесів вашого підприємства.

Навчання робочої групи зі сторони клієнта до початку впровадження

На початку впровадження вкрай важлива ефективна комунікація між замовником та підрядником. На цьому етапі бажане глибоке розуміння працівниками робочої групи зі сторони замовника механізмів програми в цілому та взаємозв'язків підсистем. Постають питання організації фінансового обліку. Тому ми радимо пройти курс «Регламентований облік у BAS ERP».

Також на цьому етапі бажаним є глибоке розуміння управління виробничими процесами: планування виробництва і забезпечення його матеріалами, можливості керування маршрутними листами за різними методиками, диспетчеризація виробництва тощо. Це можна вивчити на курсі «Автоматизоване управління виробництвом у BAS ERP».

Спеціалізовані компактні курси для профільних працівників

Для навчання персоналу правильній роботі в програмі, варто підбирати компактні курси, які підходять саме цим працівникам. Не варто вкладати кошти у вивчення зайвого функціоналу: це не окупиться. В ідеалі — замовити курси під конкретну специфіку роботи підприємства і працівників:

  • для працівників відділу кадрів — «Кадровий облік в BAS ERP»;
  • бухгалтерам по обліку зарплати — «Розрахунок зарплати в BAS ERP»;
  • працівникам роздрібних магазинів — «Облік в роздрібній торгівлі»;
  • для планово-економічного відділу — «Бюджетування в BAS ERP»;
  • для працівників складу — «Складські операції в BAS ERP»;
  • для бухгалтерії — «Регламентований облік у BAS ERP».

Підсумок

Такий план навчання працівників замовника забезпечить швидке та успішне впровадження BAS ERP. При цьому важливе значення має якість навчання. Тому рекомендуємо обирати сертифіковані курси у компаній, які мають успішний досвід навчання і впровадження BAS ERP.

Перелік курсів BAS ERP від ЦСН «Проком»: https://csoprocom.com.ua/study/kursy-bas/

Якщо вам потрібна допомога у підборі плану курсів для вашого підприємства — звертайтеся за телефонами: [відкрити контакти](099) 300-99-50, [відкрити контакти](067) 300-67-50 або залишайте заявку на сайті: https://csoprocom.com.ua/


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Управління персоналом, адаптація та розвиток