Розпочався осінній призов на військову службу

Розпочався осінній призов на військову службу

Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2017 р. № 44/2017 та розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2017 р.

 № 660-р на укомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань планується призвати й направити 10 460 юнаків, яким виповнилося 20 років, та які не досягли 27-річного віку.

Призовні комісії розпочали роботу з 2 жовтня і завершать її 30 листопада 2017 року.

Начальник Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Артур Артеменко повідомив, що формування команд молодого поповнення на збірних пунктах, їх відправку до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань сплановано провести у період з 5 жовтня по 28 листопада 2017 року.

За словами генерал-лейтенанта Артура Артеменка, рішення про призначення призовників до відповідного виду (роду) Збройних Сил, або до інших військових формувань призовні комісії приймають з урахуванням освітнього рівня, технічної підготовки, виробничої кваліфікації, придатності до військової служби за станом здоров’я, фізичного розвитку та морально-ділових якостей.

Нагадаємо, що призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в АТО не залучаються. При цьому на період строкової служби держава забезпечує надання їм соціального пакета, який включає грошову допомогу при призові та звільненні, повне державне утримання під час служби та надання відпустки тривалістю у 10 календарних днів.

Час проходження строкової військової служби зараховується до страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби. За призваними військовослужбовцями зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток (звісно, за умови офіційного працевлаштування до призову).

Джерело: Журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI