Нові форми паперового та електронного пенсійного посвідчення

Нові форми паперового та електронного пенсійного посвідчення

Набув чинності новий Порядок оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії, а також форми пенсійних посвідчень (постанова Пенсійного Фонду України від 3 листопада 2017 р. № 26-1).

Пенсійні посвідчення виготовлятимуть у паперовій формі або у вигляді платіжної картки, яка одночасно буде пенсійним посвідченням, міститиме графічну та електронну інформацію про власника, ключі електронного цифрового підпису.

Пенсійне посвідчення у паперовій формі виготовлятимуть у Пенсійному Фонді України — воно матиме необмежений строк дії, крім випадків, коли пенсію призначено на визначений строк.

Електронне пенсійне посвідчення виготовлятиме банк, в якому одержувач відкриє рахунок для виплати пенсії. Строк його дії як платіжної картки визначатиме банк, але не більше трьох років. Разом з електронним пенсійним посвідченням банк видаватиме інструкцію щодо його використання.

Пенсійне посвідчення видаватимуть безпосередньо особі, якій призначено пенсію, або її законному представнику (у разі пред’явлення документів, що дають змогу ідентифікувати одержувача пенсій та його законного представника, а також документів, що підтверджують статус законного представника (відповідне посвідчення, свідоцтво про народження, рішення суду тощо), та додатково у разі, якщо законний представник є резидентом, — документів, виданих відповідними контролюючими органами, що засвідчують його реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків).

Пенсійні посвідчення, видані раніше, будуть дійсні до закінчення їх терміну дії або до заміни їх на нові.

Джерело: газета «Консультант Кадровика»


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI