Сервіси для вивчення мов, які стали безкоштовними для українців

Сервіси для вивчення мов, які стали безкоштовними для українців

У прагненні допомогти українцям, особливо які вимушено залишили країну, багато додатків для вивчення іноземних мов надали безкоштовний доступ до своїх продуктів.

Початківців в IT часто турбує питання англійської мови.

Працювати в індустрії без знання мови радше можливо, ніж ні.

Але це досить швидко стане каменем спотикання на шляху до вашого кар'єрного зростання та розвитку в компанії.

Робота з іноземним замовником чи командами

На українському IT ринку ви, швидше за все, зіткнетеся або із закордонним замовником, або взагалі влаштуєтеся працювати в міжнародну компанію.

Сама собою сфера інформаційних технологій за своїм визначенням скоріше про глобалізацію, ніж про локалізацію. Навіть якщо ви працюєте в українській компанії над українським проектом, не виключена наявність третіх осіб у вигляді інвесторів, допоміжних команд та інших контрагентів з інших країн. І з ними доведеться спілкуватися. І швидше за все, англійською.

Незнання мови сильно зв'яже вам руки щодо ваших робочих компетенцій та можливостей. Більше того, це може вплинути і на якість вашої роботи, адже здорова і добре налагоджена комунікація на проекті складається не тільки в листуванні поштою, а й у особистих розмовах, які за допомогою Google-перекладача вже не «втягнеш».

Навчання та саморозвиток

Крім того, практично всі корисні матеріали, курси, блоги та посібники за своєю професією ви зустрічатимете англійською. На початковому етапі ця особливість буде відчуватися менш гостро, адже чим простіше і чим поширеніше питання, тим більша ймовірність, що на нього давно дали відповідь на всіх можливих мовах.

Використання профільного ПЗ

Як не крути, більшість програм, з якими ви працюватимете, будуть англійською.

Це може бути пов'язано з наявністю англомовних працівників у команді, англомовного менеджменту чи замовника. У такому разі вся документація, інструменти планування та трекінгу точно будуть у форматі, доступному до розуміння для іноземних учасників процесу.

Вам нічого не може завадити встановити софт своєю рідною мовою, але тут спливає ще два нюанси.

Перший — якщо ви захочете знайти туторіал на якусь тему в інтернеті, то вам буде складніше слідувати йому, якщо мова інтерфейсу у вас і автора відрізняється. Другий — вам буде складніше оперувати тими ж поняттями, що й ваші колеги, адже в живому спілкуванні ви частіше зустрінете «заасайнити», ніж «призначити».

Де вчити англійську

У прагненні допомогти українцям, особливо які вимушено залишили країну, багато додатків для вивчення іноземних мов надали безкоштовний доступ до своїх продуктів.

Це чудова можливість прокачати свої знання, розширити можливості та показати повагу до країни, де ви знаходитесь.

В блозі Hillel IT School зібрані сервіси для вивчення мов, в тому числі англійської, які тепер доступні кожному українцю. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси