Unity + С#: переваги та недоліки

Unity є міжплатформенним середовищем для створення й розробки відеоігор та застосунків, розроблена компанією Unity Technologies. Розвиваючі курси для школярів допомагає зануритися в розробку ігор.

Розвиваючі курси для школярів по програмуванню: розробка ігор на платформі Unity + С#

Unity є міжплатформенним середовищем для створення й розробки відеоігор та застосунків, розроблена компанією Unity Technologies. Розвиваючі курси для школярів допомагає зануритися в розробку ігор.

Проте відразу створювати ігри в Unity не вийде – перед тим, як починати створювати, необхідно вивчити мову програмування С#.

С# – многофункціональна мова програмування, що активно розвивається на даний момент. Вона часто використовується і як перша мова програмування починаючих програмістів, так і для реалізації великих комерційних проектів. Наша iT school Go-mother пропонує курси по Юніті, а поки розповімо більше про С#. 

Історія створення С#

С# була створена на основі мови програмування Java компанією Microsoft в 2000 році. Вона мала бути аналогом Java, тому мала схожі з нею концепції віртуальної машини (середовище .NET) та байт-код (MSIL). Відмінністю була легша взаємодія в порівнянні з мовами до С#, що добре підійшла під створення великих проектів. Наразі корпорація Microsoft визнає С# як флагманську мову через те, що вона використовує максимум можливостей .NET. Інші мови програмування мають деякі прогалини в використанні .NET, але також підтримуються.

Переваги

  1. Об’єктно-орієнтований підхід в усьому. Це значить, що потрібно реалізовувати взаємодію між описаними абстрактними конструкціями та предмедметної області. Таких підхід доволі популярний, бо з ним можна не тримати в голові всю інформацію, а отримувати код, ввівши вхідні інформацію.
  2. Можна використати готову конструкцію замість того, щоб писати довжелезний код вручну. Хоч деякі з таких конструкцій не є оптимальними з боку продуктивності, проте це покриваєтся високою швидкістю розробки та зручною читабельністю коду.
  3. Наявність великої кількості бібліотек та шаблонів – можна не придумувати своє, а використати вже дані конструкції. Також є хороші інструменти розробки.
  4. Вивчається під Unity на наших курсах С#.

С# – це про універсальність. Ця мова програмування дає можливість реалізації проектів для будь-якої платформи. Єдина проблема, що вони можуть працювати повільніше, ніж спеціально розроблені для конкретної платформи.

Основні недоліки

  1. С# є надбанням Microsoft, тому вона має прив’язку саме до Windows.
  2. Здається простим у вивченні, проте має дуже багато прихованих особливостей.

Слід пам’ятати, що ця мова є потужною, тому для вивчення всіх тонкостей і деталей знадобиться чимало часу, але це є можливим будь-якій зацікавленній в цьому людині, а особливо можуть допомогти наші Unity курси онлайн.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Онлайн курси