Технічна освіта за кордоном

Технічна освіта за кордоном

Технічна освіта завжди неабияк цінувалася. Інженери, спеціалісти з фізики, математики чи машинобудування – професії не втрачають своєї актуальності й сьогодні. Головне – мати бажання вчитися та обрати університет, який допоможе у впевненому старті!

Технічна освіта – актуальна

Тенденції до щорічного зростання попиту на кваліфікованих фахівців на європейському ринку праці прослідковується все частіше. Суспільство зараз спрямоване на отримання таких професій як: менеджер, юрист, дипломат, фахівець з ІТ-технологій. Тим часом економіка вкрай потребує спеціалістів із безлічі технічних галузей: механік, логіст, архітектор, інженер та багато інших.

З розвитком технологій, необхідність у таких фахівцях лише зростає. І чим якіснішу технічну освіту отримає студент – тим кращі перспективи на ринку інноваційних технологій на нього чекають.

Вивчення технічних спеціальностей в Польщі

У Польщі 23 технічних університети (серед них і приватні, і державні). Заклади розташовані як у великих, так і у менших польських містечках. Відповідно, за якісної освітою не обов’язково їхати лише до столиці – її можна отримати майже в будь-якому місті Польщі. 

Технічна освіта у Польщі базується на практичному застосуванні. Викладачі у Політехніках займаються дослідницькою та винахідницькою діяльністю, їх доробки отримують патенти та застосовуються у житті. Студенти можуть безпосередньо долучатися до створення винаходів і починати розробку своїх.

Щоб навчання було продуктивним, в університетах є навчально-методичні та науково-дослідні лабораторії. Завдяки дослідженням, які проводять викладачі, університети співпрацюють із провідними технологічними компаніями. Під час практики, студенти можуть стажуватися в таких корпораціях як: RWE, Microsoft, Google, KGHM, IBM, Volvo, Ryanair.

Які ще є переваги навчання у польських політехніках?

  1. Сучасна матеріальна база та висока якість освіти, завдяки інноваційності та великій кількості практичних занять;
  2. Навчання польською та англійською;
  3. Європейський диплом, який не потребує підтвердження на території Євросоюзу;
  4. При більшості ВНЗ працює Бюро кар’єр, яке допомагає студентам із пошуком роботи;
  5. Гідна заробітна плата спеціалістів технічних напрямів ще на початку розвитку кар'єри.

На що варто звертати увагу під час вибору університету?

Тип ВНЗ. Політехніки – саме ті вищі навчальні заклади, які зосереджені на технічній освіті. В корпусах вишу є спеціалізовані лабораторії, а спільнота викладачів допоможе вам у всіх починаннях. Якщо ж обирати технічну спеціальність у ВНЗ загального спрямування, якість навчання може бути нижчою.

Міжнародна співпраця. Чим більше університет залучений у роботу із компаніями та у міжнародні проєкти – тим вищий рівень освіти, яку отримує студент. Також більше шансів потрапити на практику (а згодом і на роботу) у передові корпорації.

Відгуки студентів та випускників. Варто не лише читати відгуки у відкритих джерелах, а й поспілкуватися із студентами. Дізнатися у них, якою є атмосфера у закладі, яке ставлення викладачів, чи швидко беруть на практику/роботу із дипломом цього ВНЗ.

Кращі технічні ВНЗ Польщі

Вроцлавська Політехніка.

Вроцлавська Політехніка – один з найбільших технічних університетів країни і регулярно входить до п’ятірки кращих у національних рейтингах. Велика кількість випускників працевлаштовуються ще під час навчання.

Акцент в основі навчальних програм базується на розвиткові новітніх технологій: нанотехнологій, біотехнологій, телекомунікації, телеінформатики та інформаційних систем. Найближчими бізнес-партнерами є Volvo, Nokia, Microsoft, IBM, LG та багато інших, а документи про співробітництво підписані з 120 науковими інститутами із 36 країн.

Факультети:

  • Хімічний факультет;
  • Будівельний факультет;
  • Факультет інформатики та телекомунікації
  • Машинобудівний факультет;
  • Факультет мікросистемної електроніки;
  • Факультет геоінженерної справи та інші.

Люблінська Політехніка.

Люблінська Політехніка – єдиний вищий навчальний заклад технічного спрямування у місті Люблін. Регулярно входить у десятку найкращих технічних ВНЗ країни.

З моменту заснування Люблінський політехнічний університет проводить наукові дослідження, здійснює експертизи та проводить консультаційну діяльність. Результатами проведених досліджень є численні наукові публікації та патенти.

Навчальний заклад всіляко підтримує своїх студентів у їх наукових та професійних починаннях.

Факультети:

  • Механічний факультет;
  • Будівельний факультет;
  • Факультет основ техніки;
  • Факультет електротехніки;
  • Факультет менеджменту та інші.

Польсько-Японська Академія Комп’ютерних Технологій 

Польсько-Японська Академія Комп’ютерних Технологій – один із найкращих ІТ-університетів Польщі. Серед викладачів – відомі фахівці не лише із Польщі, але і всього світу.

Навчальна програма університету побудована на основі європейських стандартів академічного викладання та із врахуванням особливостей науково-технічного прогресу. 

Випускники PJATK можуть стати інженерами, магістрами у комп’ютерній галузі, а також, за умови успішної реалізації наукового проекту, отримати ступінь доктора технічних наук.

Напрямки:

  • Інформатика;
  • Графіка;
  • Інформаційний менеджмент;
  • Дизайн інтер’єру;
  • Культура Японії.

Морська Політехніка

Навчальний заклад заснований ще у 1947 році. Сьогодні він посідає третю позицію у світовому рейтингу кращих морських шкіл. Зі стін ВНЗ вже випустилося понад 11 тисяч успішних випускників, які працюють у міжнародних організаціях по всьому світу.

Завданням Політехніки є підготовка офіцерів – штурманів, механіків та електриків відповідно до сучасних стандартів і вимог світового флоту, а також кваліфікованих кадрів із секторів IT, геодезії та TSL (транспортно-експедиційно-логістики). 

Факультети:

  • Факультет навігації;
  • Факультет Мехатроніки і Електротехніки;
  • Інженерно-економічний факультет транспорту
  • Факультет інформатики та телекомунікації.

Що необхідно для вступу до технічного університету?

  • атестат про повну загальну середню освіту;
  • хороші оцінки з математики, фізики, хімії, біології, іноземної мови, інформатики;
  • результати ЗНО (не всі, але деякі виші їх враховують);
  • знання мови на рівні В1-В2;
  • успішне складання творчого іспиту (стосується лише деяких напрямків).


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта Підготовка до вступу в університет Програми для студентів