Що може система компонування даних?

СКД (система компонування даних) – універсальний інструмент створення звітності в програмах BAS (BAS ERP, BAS КУП, BAS УТ, BAS Бухгалтерія тощо). Що може СКД?

СКД (система компонування даних) – універсальний інструмент створення звітності в програмах BAS (BAS ERP, BAS КУП, BAS УТ, BAS Бухгалтерія тощо). Що може СКД?

  • Створення або доробка звітів без програмування. Розробник задає джерело даних та формує інструкції: в якому вигляді ці дані надати користувачеві. А система все зробить сама на основі інструкцій.
  • Різні варіанти звіту на основі одного джерела. Фактично маючи один звіт - можна зробити з нього безліч інших. Наприклад, перетворити таблицю в діаграму або додати нові поля чи зробити умовне оформлення. Що важливо: варіанти можуть створювати як розробники, так і користувачі. Кожен новий варіант звіту можна зберігати та користуватись їм потім.
  • Різні налаштування користувача. Наприклад: відбори, групування, сортування тощо. Вони або викликаються по кнопці «Настройки» або розташовані на формі звіту як «швидкі налаштування». Використовувати їх простіше ніж змінювати варіант, але у варіанту більше можливостей по модифікації звіту. Різні комбінації користувацьких настройок також можна зберігати.
  • Поєднання в одному звіті кількох таблиць, розташованих одна під одною або діаграми з таблицею та створення вкладених звітів.
  • Налаштування динамічних списків: саме можливості СКД лежать в основі роботи динамічних списків – а це всі списки системи: журнали документів, списки в довідниках, записи в регістрах тощо. Знаючи СКД, розумієш як формувати, структурувати та налаштовувати ці списки.

СКД має ще багато «плюшок», бонусів і фантастичних інструментів, які дозволяють аналітику, програмісту або будь-якому фахівцю, знайомому з принципами роботи СКД, відчувати себе Чарівником у країні Аналізу, Контролю та Звітності. А навчитися використанню механізмів СКД в програмних продуктах BAS можна на курсі «Розробка звітів на СКД в системі BAS» в ЦСН «Проком».


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити
Віталій,23.01.2023, 17:48
Проходив курс навчання у ЦСН Проком, залишився дуже задоволеним подачею знань. Навчальний матеріал пояснюється зрозуміло та доступно, практичні завдання, по суті, взяті із життя. Якщо допускав помилки, викладач завжди допомагав розібратися. Відповідають на питання швидко. Дуже радий, що знайшов такий гарний навчальний центр. Тому усім рекомендую! Мої знайомі вже планують навчання у центрі.

Залишити коментар

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Економіка, бухгалтерія та облік