Чому обирають професію ландшафтного дизайнера і чим вона цікава

Чому обирають професію ландшафтного дизайнера і чим вона цікава

Чим займається ландшафтний дизайнер і чому цей напрямок цікавий для молодих фахівців.

Кожен з вас напевно звертав увагу на благоустрій присадибних ділянок, на розподіл зелених насаджень (дерева, кущі, газон).
Просто розподілити це може будь-хто. Але професійно цією справою володіє лише ландшафтний дизайнер.

Завдання ландшафтного дизайнера - створення гармонійного простору, в якому поєднуються краса та зручність. Будь-який дизайн передбачає виразні засоби, елементи, фарби, технічні прийоми. Для ландшафтного дизайнера такими засобами є рослини, частини природного ландшафту, споруди, садові аксесуари.

Далі наводимо 5 фактів, чому ця професія дійсно цікава для опанування та подальшої діяльності:

  • На відміну від садівника, дизайнер не займається доглядом рослин. Він далеко не завжди займається їхньою посадкою. І тим не менш, дизайнер повинен добре розбиратися в рослинах, представляти їх зовнішній вигляд у перспективі (найчастіше вони висаджуються в землю у вигляді маленьких живців або насіння), враховувати їх поєднання, не тільки естетику, а й за часом цвітіння, вимог до умов харчування, освітлення та поливу.
  • Існує багато стилів оформлення присадибних ділянок. Формальний чи регулярний стиль саду ще називають французьким. Для нього характерне переважання зеленого кольору. Для пейзажного саду підбираються рослини з листям та квітами різних кольорів. Частий прийом в озелененні саду безперервного цвітіння. Все це має гармоніювати з існуючими будинками, інфраструктурою, навколишньою природою.
  • Для гарного дизайну характерна врівноважена композиція елементів. Стихійність розташування елементів може надати ділянці запущений вигляд, а абсолютна симетрія виглядає неприродно.
  • Професія ландшафтного дизайнера не обмежується дизайном та складаннями проектів. Доводиться взаємодіяти із замовниками, які мають власне уявлення про вигляд саду чи парку. Успіх  багато в чому залежить від вміння знаходити спільну мову з клієнтами.
  • Основною перспективою професії є здобуття знань, яких буде достатньо для відкриття власної справи. Володіючи навичками ландшафтного дизайну, ви з легкістю можете вести свій бізнес.

    Робіть своє життя красивішим – опановуйте професію ландшафтного дизайнера на профільних курсах та вдосконалюйтесь, як професіонал.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор