Що таке ДПА — чи воно важливе? Які предмети? Як готуватись?

Коли діти переходять до найважливіших років навчання у школі, батьки починають хвилюватися про наближення таких еказаменів, як ДПА. Що таке ДПА, у чому полягає суть складання цих екзаменів, як до них готуватися, та чим ДПА відрізняється від ЗНО?

У цій статті ми розповімо про всі необхідні деталі теми ДПА, чим заспокоїмо наших читачів.

Як і студенти, школярі мають час від часу проходити перевірку на отриманні за час навчання знання. Такі перевірки відбуваються після четвертого, дев’ятого та одинадцятого класу. Якщо після успішного складання ДПА у четвертому класі дитина просто переходить у п’ятий клас, то після дев’ятого та одинадцятого класу рішення про місце подальшого навчання може змінитися через результати іспитів. 

Так, результати ДПА у дев’ятому класі впливають на те, чи піде дитина до десятого класу, чи зможе вступити у якісь інші навчальні заклади, такі як колледж, ліцей та інше. 

Після дев’ятого класу дитина складає три предмети, з яких перший це українська мова, другий – математика, а третій визначається щороку індивідуально для класу під час педагогічної ради. 

Як складаються іспити ДПА у дев’ятому класі?

Розберемо більш детальніше, як складаються іспити ДПА. Зазвичай, українська мова складається у формі диктанту, обсягом на 160-170 слів. Після написання учнями диктанту, перевіряються знання орфографії, граматики та пунктуації. Як правило, на написання диктанту та самоперевірки роботи уходить близько години часу.

ДПА з такого предмету, як математика складається з низки завданнь, які поділяються у відношенні 1:2 щодо наявності завдань на знання таких розділві математики, як геометрія та алгебра. Зазвичай, ДПА з математики відбувається 2 години та 15 хвилин, але якщо учні навчаються у спеціалізованному математичному класі, то вони складають цей іспит з математики 3 години.

Третій предмет, як ми вже сказали, обирається щоразу самостійно радою школи, час його проведення та специфіка завдання залежить від обраного предмету.

підготовка до іспитів онлайн

ДПА та ЗНО у чому різниця?

Після одинадцятого класу випускники школи складають Зовнішнє Незалежне Оцінювання, за результатами яких вступають до вищого навчально закладу. Екзамени діти складають по одному разу з трьох або чотирьох (за вибором учня) предметів. Отриманні оцінки переводяться у 200-бальну систему для розрахування рейтингу для вступу та у 12-бальну систему, щоб записати їх як результати ДПА у шкільний атестат. Тож для випусників школи більш актуальна тема ЗНО, у той час як для дев’тикласників саме тема ДПА.

Підготовка до ДПА онлайн

Якщо Вашій дитині потрібно складати ДПА, наша IT школа Go-Mother пропонує заняття з нашими викладачами для учнів 9 класу з таких предметів, як українська мова, математика, історія України та інші в онлайн форматі. Цей формат є дуже зручним для учнів, тому як у старших класів немає зайого часу, який витрачається на шлях до репетиторських центрів, важливо зекономити кожну хвилину і витратити її на додаткові вирішенні задачі та повторення матеріалу. Заняття проходять у зручний для учня час, при цьому графік будуєть з чітким урахуванням рівня знань та залишенним часом на підготовку. Запишіть Вашу дитину до нашого репетиторського центру і допоможіть їй тим самим успішно скласти іспити.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Підготовка до ЗНО/НМТ