Самостійне навчання. Книжки з ландшафтного дизайну

Самостійне навчання. Книжки з ландшафтного дизайну

Що читати, щоб самостійно освоїти базові знання за професією ландшафтний дизайнер.

Професія дизайнера - це постійний розвиток, пошук нових тенденцій і розширення предметних знань. Саме тому ми періодично рекомендуємо самостійно знаходити додаткові джерела корисної літератури, яка зможе збільшити ваш теоретичний багаж.

Рекомендуємо кілька книжок, які стануть у пригоді початківцям і досвідченим ландшафтним дизайнерам.

Велика книга деревних рослин для ландшафтного дизайну видавництва Bruns / Брунс

Це видання багато років є настільною книгою для німецьких ландшафтних архітекторів, дендрологів і садівників.

Це одне з кращих і найбільш повних на сьогоднішній день видань з декоративної дендрології. В об'ємному каталозі зібрано найповніший перелік деревних рослин, їх опис і застосування. Німецьким Товариством Садівництва видання визнана як одна з «5 кращих садових книг».

Книга містить описи більш ніж 3000 місцевих та інтродукованих видів і сортів деревних рослин. Особлива увага приділяється актуальності асортименту, що включає як старі, випробувані форми, так і перевірені в кліматичних умовах Північної Німеччини новинки.

Ця книга буде незамінним помічником ландшафтним дизайнерам, співробітникам садових центрів, працівників розплідників і садівникам - аматорам.

Екзотичні дерева, кущі та ліани в ландшафтах України, автор Сударікова Юлія.

Книга знайомить з найпопулярнішими серед провідних дизайнерів світу декоративними рослинами, які донедавна вважалися екзотичними та непристосованими до кліматичних умов України. Методи культивування більшості запропонованих видів відпрацьовані та широко застосовуються в ландшафтному дизайні у США. Ця книга буде цікавою та корисною всім, хто думає над створенням непримхливого в майбутньому, природньо досконалого, гармонійного ансамблю екзотичних дерев.

Консервація, реставрація та реконструкція садово-паркових об’єктів, Автори: Дудин Р.Б., Роговський С.В., Крупа Н.М.

У навчальному посібнику викладено основні завдання і методи відновлення парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, подано сучасну класифікацію парків, описано порядок проведення передпроектних досліджень у паркових насадженнях, а також сучасний стан насаджень старовинних парків.

Відповідно до нормативних вимог, наводиться склад, порядок розроблення і зміст проектно-кошторисної документації. Описано технологічні аспекти консервації, реставрації та реконструкції паркових насаджень.

The Complete Practical Encyclopedia of Bonsai, Автор: Ken Norman

Починаючи із захопливого вступу до бонсай, книга визначає та описує це давнє ремесло, пояснюючи найкращі дерева та кущі для використання, а також важливість розміру, пропорцій та естетики бонсай. Мистецтво демонстрації бонсай також розглядається досить докладно, з корисними порадами щодо горщиків і контейнерів, стендів, аксесуарів і акцентних посадок, а також як демонструвати бонсай в приміщенні і на відкритому повітрі.

Самостійне навчання підходить у тому разі, коли ви розумієте вже ЩО шукати. Для цього необхідно мати досить глибокі знання в галузі професії. Тому щоб не кидатися безсистемно від книги до книги, краще спочатку пройти навчальний курс Ландшафтного дизайну. А потім вже підвищувати свої навички додатковою літературою.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор