Принципи вдалого планування інтер'єру для новачків

Принципи вдалого планування інтер'єру для новачків

Як спланувати найважливіші аспекти в дизайні інтер'єру, якщо немає досвіду

Після опанування професії в голові так багато теорії, що важко все систематизувати "по поличках".

Саме тому вкрай важливо виділяти найголовніші тези, якими можна керуватися під час перших кроків у професії.

Сьогодні розглянемо 5 принципів вдалого планування:

Законність планування

Будівельні норми і правила забороняють власникам квартир в багатоповерхівках розширювати санвузли за рахунок житлових зон, міняти місцями кухню і санвузол і переносити кухню на територію житлової зони.

Однак розширити санвузол можна за рахунок коридору або комори, а кухню об'єднати з вітальнею (якщо у вас електрична плита і кухня залишається на своєму місці за планом БТІ).

Зонування за функціональністю

Існують зони громадські (вітальня, кухня, кабінет, гостьовий санвузол) і приватні (спальні і санвузли при них, гардеробні).

Принципи "йти на красиве" і "контролювати ситуацію"

У першому випадку стежте за тим, щоб при вході, наприклад, у санвузол ви бачили не унітаз, а консоль із дзеркалом. А при вході в спальню - узголів'я ліжка.

У другому випадку розташовуйте меблі так, щоб людина в кімнаті візуально контролювала всі точки входу. Коли сидячи за столом у кабінеті людина бачить двері, то відчуває себе комфортніше. Не доведеться нервово обертатися, якщо двері відчиняться.

Не впадати в крайнощі

Не розміщуйте ВСІ меблі в кімнаті в одній точці і не ставте занадто далеко однин від одного. Так ви порушите принципи симетрії і балансу і перебувати в кімнаті стане незатишно.

Квадрат - усьому голова

Перебувати в занадто витягнутих кімнатах дуже некомфортно. Людина буде почувати себе як в коридорі.

А ось якщо кімната за формою буде квадратною (або наближеною до цієї форми), то психологічно  відчувається впевненість і стійкість простору. Перебувати в ньому стане затишніше.

Розуміти це можна на підсвідомості. Але з науково-практичної точки зори справжній професіонал це бачить лише після системного навчання.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор