Для чого потрібен бізнес-план

Для чого потрібен бізнес-план

Перш ніж приступити до реалізації свого бізнес-проекту складіть план, у якому прописані етапи запуску та розрахунки витрат і ризиків. Це допоможе уникнути більшості помилок та швидше втілити в життя вашу ідею.

Якщо Ви маєте цікаву Бізнес-ідею і налаштовані на її втілення, варто підійти до цього процесу системно. Вам необхідний бізнес-план, який описує структуру проекту – від концепції до детальних розрахунків та оцінки ризиків. Потрібно розрахувати організаційний, фінансовий,  виробничий та маркетинговий плани; провести аналіз галузі та своєї цільової аудиторії; правильно визначити свій потенціал та перспективні напрямки розвитку.  Без фінансової освіти, самостійно зробити це буде важко. Найкращий варіант - освоїти процес бізнес-планування під керівництвом викладача, на курсах «Бізнес-план для start-up». Протягом навчання Ви зрозумієте як пов’язані між собою усі процеси та навчитеся проходити усі кроки та етапи створення і запуску власного бізнесу.

Правильно складений бізнес-план необхідний і у випадку, коли Ви плануєте залучити до проекту інвесторів, адже саме мовою цифр і розрахунків Ви зможете переконати вкласти кошти  у реалізацію новітньої ідеї.  А не просто цікавий, а й детально продуманий стартап завжди є привабливим для фінансистів.

Українські стартапи вже давно підкорюють світові ринки у найрізноманітніших напрямках та видах діяльності – від виробництва унікальних, автентичних виробів до розробки складних іт-технологій. Навіть зараз, під час війни, подекуди в екстремальних умовах, українські підприємці знаходять можливість генерувати нові продукти, виробляти, впроваджувати, вдосконалювати та дивувати.

Прикладом може бути остання технологічна виставка, яка проходила у січні в Лас-Вегасі - CES 2023, де було представлено 120 000 учасників з 173 країн світу. Серед них – і неймовірні українські стартапи:

  • стартап Releaf Paper & Bags – екологічного спрямування, працює над створенням екологічно чистої паперової упаковки з опалого листя;
  • стартап Nanit Robot створив робота, який розвиває креативність та інженерні навички у дітей та дорослих;
  • G-Mak презентував охоронний пристрій;
  • компанія i3 engineering представила нове рішення для  автоматизації бізнесу;
  • Rekava розробила біорозкладані продукти із використаної кавової гущі;
  • OptySun  впроваджує нову технологію очищення та знезараження води в будь-яких умовах;
  • стартап від Knopka представляє автоматизовану медичну систему догляду за пацієнтами:
  • Solar Plex – провів модернізацію сонячних панелей
  • та інші цікаві ідеї.

А для Mobile World Congress 2023, конференції мобільної індустрії, яка відбудеться з 27 лютого по 2 березня цього року, вже відібрано 8 стартапів, які будуть представляти нашу країну. Це: розробник реклами на основі штучного інтелекту, новий інструмент управління фінансами для малого та середнього бізнесу, фешн-гра, додаток для безпечного зберігання, обміну та керування деперсоналізованих даних та ін.. суперсучасні технології.

https://trend-ua.club/biznes-plan-dla-startup.html

Отже, навіть у найскладніших умовах, українські стартапери продовжують дивувати та захоплювати світ.

Ви, також, можете поділитися з іншими своєю ідеєю!

З питаннями по навчанню, звертайтесь до менеджера "навчальної студії Тренд"

[відкрити контакти](067) 186-46-05 - telegram, [відкрити контакти](063) 467-34-65 - viber, [відкрити контакти](066) 617-80-37

Підвищити свій рівень фінансових знань Ви зможете на інших курсах напрямку Управління фінансами


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Project management, управління проектами Бізнес освіта, MBA Бізнес планування, аналітика