Професія ландшафтний дизайнер. Як підсилювати креативність

Професія ландшафтний дизайнер. Як підсилювати креативність

5 простих способів прокачати дизайнерську креативність під час звичних життєвих справ.

Креативність — це не вроджений дар, а навичка, яку треба постійно тренувати. І можна робити це дуже легко.

Кожен може навчитися дивитися на звичні речі під несподіваним кутом і знаходити неочевидні рішення знайомих завдань. Потрібно лише регулярно практикуватися.

Якщо ви обрали професію ландшафтного дизайнера, то надихати на креативність може дуже багато речей та занять:

Подорожі. Допомагають розширювати світогляд, дізнаватися нове, отримувати нестандартний погляд на звичні речі через особливості менталітету інших країн, їхніх культур і традицій, архітектури та ландшафту різних кліматичних зон.

Художня література. Читання - це один із найважливіших "тренажерів" для мозку та гнучкості мислення. Не тільки книжки про професію, а й різнопланова художня література, в якій дуже яскраво бувають описані маєтки та садові ділянки, де відбуваються події з головними героями.

Вивчення іноземних мов. Інші мови, особливо східні, кардинально відрізняються від звичних для нашого мозку. Тому змінюють вектор мислення. Мозок починає залучати набагато більше клітин, що спонукає до появи нових нестандартних рішень.

Lifelong learning. Звичка вчитися - звичка успішних людей. Причому навчання може не бути пов'язане безпосередньо з творчістю. Отримання будь-яких нових навичок, структурування та актуалізація наявних відмінно прокачає Ваш креативний м'яз.

Проф нетворкінг. Спілкування з цікавими людьми, фахівцями з вашої та інших галузей освіжає погляд і робить мислення гнучкішим, надихає, дає змогу подивитися на звичні речі по-новому. Зокрема й відвідування різноманітних конференцій та вебінарів. Вбираючи думки та досвід інших людей ми розвиваємо симбіоз власних думок з досвідом визнаних професіоналів.

Регулярно використовуйте всі ці способи та доповнюйте іншими, які допомагають саме Вам (спілкування з дітьми, тваринами, вивчення нових сфер діяльності тощо). І через короткий час ви помітите, як кількість і якість ваших ідей вийшли на новий рівень.

Ці та інші способи для розвитку креативності рекомендують на курсі Ландшафтного дизайну в Європейській Школі Дизайну.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор