Підсумки міжнародної конференції «Friends will be friends: як викладачі продовжують розвиватися попри війну»

Підсумки міжнародної конференції «Friends will be friends: як викладачі продовжують розвиватися попри війну»

Аби вчителі англійської мали більше можливостей для розвитку, Grade Education Centre зібрав кращих спікерів, практичні програми та спільноту активних професіоналів, і організував уже 3-тю масштабну конференцію для викладачів.

Friends will be friends — це міжнародний онлайн-захід для викладачів англійської, який допоміг їм ознайомитися із трендами викладання іноземної мови, а також тенденціями в освітній сфері, покращити експертність та сформувати навколо себе спільноту колег. 

Конференція тривала протягом 10-11 червня. Через повномасштабну війну в Україні організувати міжнародний захід offline досить складно. Водночас серед викладачів та студентів запит на проведення таких подій зберігається: попри постійну небезпеку люди готові навчатися далі.

Тому завдяки такій активності освітньої спільноти конференція все ж відбулась в онлайн-форматі через платформу Zoom.

Які завдання вдалося виконати завдяки Friends will be friends? 

Однією з основних задач конференції була підтримка вчителів у складні воєнні часи, а також допомога у професійному розвитку.

Спікерами стали такі 9 спеціалістів:

  • Едріен Андерхілл — член редакції серії Macmillan Books for Teachers, автор книг, помічник у створенні нового словника Macmillan English Dictionary та один зі співзасновників Demand High ELT;
  • Енн Робінсон — розробниця цифрових матеріалів та публікацій для компаній Cambridge English та Linguist Ukraine;
  • Сара Сміт — автор освітніх матеріалів у різних країнах світу, спеціаліст із рефлексивної практики, викладання творчого мислення та прав людини в освіті;
  • Клер Стіл — викладач, тренер, менеджер та консультант з питань навчання, орієнтованого на студентів, підтримки креативності та критичного мислення в класі, рефлексивної практики та соціально-справедливої освіти;
  • Іскра Стаменкоська — доктор філософії та доцент кафедри прикладної лінгвістики, викладач курсів ESP і EAP у державному університеті в Скоп’є та тренерка програми CELTA;
  • Крістофер Різ — викладач англійської мови та академічний менеджер, керівник мовних програм;
  • Ясемін Іслах Огузкент — засновник блогу про викладання англійської мови для молоді “Teachaboo”, тренер для вчителів, автор ELT і консультант з нових методологій інтеграції “mindfulness” у навчальну програму з англійської;
  • Лідія Сімак — викладач англійської мови з 15-річним стажем із сертифікатами CELTA та DELTA, академічний директор у Grade;
  • Олена Лисиця — викладач англійської мови, яка має близько 24 років досвіду роботи зі студентами різних вікових категорій, тренер та розробник курсів для підвищення кваліфікації вчителів. 

Загалом учасниками заходу стали 351 викладач із понад 25 країн світу, зокрема Великої Британії, США, Франції, Німеччини, Ірландії та Польщі. Усім разом на конференції вдалося досягти й іншої важливої мети: зібрати гроші для допомоги Збройним силам України.

Grade систематично допомагає українському війську через волонтерів. Зокрема, Андрія Бураховича, який ремонтує автомобілі для ЗСУ. Таким чином працюємо над тим, аби підтримати та покращити функціональність важливого військового обладнання, ефективності роботи військових підрозділів, евакуації населення та роботи медиків на передовій.

У результаті, 50% від вартості квитків на Friends will be friends були спрямовані на ремонт авто. До цього додалися внески спікерів та окремі донати учасників, завдяки чому загалом було зібрано 194 570 грн.

Сила спільноти й дружби

Friends will be friends — так називається пісня Фредді Мерк’юрі, і саме таку назву обрали для міжнародної конференції, яка святкує дружбу, єднання та співпрацю. 

«За майже 15 років роботи нашого центру у нас з'явилося досить багато справжніх друзів як серед викладачів англійської, так і серед спікерів. Тим паче, що ця дружба особливо проявилася з початком повномасштабної війни. Також це улюблена пісня багатьох учасників команди Grade», — Юлія Чорна, marketing specialist, модератор конференції.

Крім великого міжнародного викладацького обʼєднання та професійної дружби, основне, що отримали учасники заходу, це:

  • дискусії про розвиток ключових навичок 21 століття;
  • знання про методи використання штучного інтелекту у роботі викладача;
  • розуміння нових методик і технік викладання англійської мови;
  • поради у питаннях мотивації учнів, розвитку комунікативних навичок та навичок співробітництва, лідерства, соціальної включеності; 
  • можливість підтримати Україну під час війни.

Крім того, партнери заходу розіграли подарунки між усіма учасниками та окремо серед тих, хто брав участь у вікторинах. Це навчальні курси, книги та підручники про вивчення і викладання англійської, квитки на інші міжнародні освітні конференції та підписки на освітніх платформах.

За словами Марини Гордієнко, СОО Grade Education Centre та модератора конференції, організатори відчули велику підтримку з боку викладачів.

«Організація подібних заходів — це завжди величезна відповідальність, але радію, що ми наважились це зробити! Ми відчули підтримку і любов своєї аудиторії, і це надає сили завзято працювати надалі. Насправді дуже хочеться повернутись до offline заходів. І ми вже дещо плануємо!»

Отже, конференція Friends will be friends успішно показала, що українські освітяни готові вчитися і розвиватися далі, попри труднощі, і їх у цьому підтримує міжнародна спільнота колег. Тому робота освітнього центру в цьому напрямку триватиме, і варто чекати на анонси про подібні заходи вже у форматі offline.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Мовні курси Онлайн курси