Поради з майбутнього, або як встигнути за змінами

Поради з майбутнього, або як встигнути за змінами

Чи знаєте й чи готові ви до змін у митній сфері з 7 листопада 2023 року? Чи вірите ви, що Україна приєднається до ЄС протягом 2, а може і 5 років? Що чекає на бізнеси, які виявляться неготовими до глобальних змін?

Усі компанії, які до нас звертаються, можна умовно поділити на дві групи:

Група 1: «ви знаєте, як нам важко вижити сьогодні? Які перспективи?» або «7 листопада 2023 — це досить ще далеко. Повернімось до цього у вересні — жовтні».

Група 2: «нам дуже важко виживати, але подумаймо, як ми можемо поступово починати щось робити» або «ми готові скласти системний план із системними рішеннями». 

Іноді співробітники компанії більше належать до однієї групи, а керівництво до іншої. Тут може бути декілька варіацій. 

В умовах війни, зовнішніх та внутрішніх умов, що динамічно змінюються, управлінські рішення повинні прийматися швидко, а системи підприємства мають швидко адаптуватися. Керівник бізнесу, який здатен приймати якісні та швидкі рішення, має незаперечні переваги. Якість рішень, що приймаються при високій швидкості, а особливо їх реалізація, можуть бути забезпечені тільки знанням певних інструментів та нюансів. На жаль, у нових практиках з останнім можуть виникнути складнощі…

Дуже часто складно одночасно бути ефективним кризис-менеджером та менеджером, що запроваджує довгострокові стратегічні рішення. Першому важлива швидкість, а другому — якість, передбачливість, час. А ми зараз у ситуації, коли важливо вміти і перше і друге: швидко адаптуватись під час війни та стратегічно готуватися до європейського майбутнього. 

Якщо говорити про зовнішню торгівлю та митну євроінтеграцію, то саме зараз бізнес ще трохи володіє найціннішим ресурсом — часом для запровадження необхідних рішень.

Що це за рішення?

Ми пояснюємо про: 

✔перспективи, на які варто подивитися у плануванні стратегії бізнесу;

✔типові стратегії розгортання бізнесу в напрямку нових трендів зовнішньої торгівлі;

✔практичні приклади, як обрати свою стратегію.

Звертайтесь. Проконсультуємо. Реєстрація на сайті: http://aeo.in.ua/


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Бізнес планування, аналітика Логістика, митниця, ЗЕД