Безкоштовна освіта в Канаді — це правда чи міф?

Безкоштовна освіта в Канаді — це правда чи міф?

Існують міфи серед батьків та дітей, що в Канаді є можливість навчатися безоплатно й навіть отримувати деякі види компенсацій для студентів. Але насправді...

Але насправді є багато підводних каменів, які потрібно знати перед тим, як обирати саме цю країну для навчання. Ми зібрали всі потрібні нюанси, по яких ви можете скласти повнішу картину.

Освіта в Канаді — платна для всіх

Є встановлена сума витрат на рік, яка складає від 11 тисяч до 22 тисяч канадських доларів. При чому університети майже не надають ніяких знижок, але бувають і винятки. Наприклад, це може бути стипендія на науково-дослідницьку діяльність, грант, або ж стипендія від фонду (таких фондів небагато).

Попри те, що Канада майже не надає стипендій, у цій країні можна після закінчення, або навіть під час навчання піти працювати по одній з програм, які гарантують працевлаштування.

Замість стипендії — дозвіл на роботу

Для іноземних студентів Канада надає можливість працювати після навчання протягом 1-3 років, які потім можуть стати потужним фундаментом для повноцінної імміграції. З цим допомагають спеціальні компанії, які спеціалізуються на тому, що допомагають студентам підібрати навчальну програму, отримати візу та знайти потрібний грант, а також іммігрувати під час тих самих виділених 3-х років.

Грамотна економія та фінансові лайфхаки

Той факт, що в навчальних закладах Канади майже ніхто не отримує стипендії, не означає, що нічого не можна вдіяти. Є декілька способів, які дійсно працюють і допомагають заощаджувати кошти під час навчання:

  • Ретельно вибирайте місто і надавайте перевагу провінціям, де значно дешевше жити і навчання теж коштує менше.
  • Гарно навчайтесь, тому що деякі навчальні заклади надають невеликі знижки за високі результати.
  • Вибирайте перспективні спеціальності, які мають попит на ринку праці — це збільшує вірогідність успішного працевлаштування.
  • Шукайте роботу під час навчання — для цього ВНЗ Канади дають іноземним студентам можливість працювати до 20 годин на тиждень і 40 годин на канікулах.
  • Заздалегідь вивчіть англійську, щоб не витрачати час та гроші на курси в Канаді.
  • Віддавайте пріоритет коледжам замість університетів, оскільки в них менше вартість і тривалість навчання.
  • Отримайте частину освіти в Україні — для студентів, які мають диплом бакалавра, діють річні програми, завдяки яким можна уникнути багаторічного навчання в університеті.

І остання порада — скористайтеся допомогою консультантів Edusteps щодо навчання в Канаді, які допоможуть вибрати оптимальну програму та підкажуть, як отримати знижку.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта Підготовка до вступу в університет