Психологічне консультування з Борисом Медвідем

Психологічне консультування з Борисом Медвідем

Консультування — це багатошаровий процес взаємодії психолога та клієнта. Як консультант я бачу своє завдання в тому, щоб у процесі консультування відбувалася не лише терапія, а й формування уявлень про себе як про унікальне та складне явище.

Консультування — це багатошаровий процес взаємодії психолога та клієнта.

Перший рівень — досягнення цілей та завдань, озвучених клієнтом. Це те, із чим приходять на консультації. У процесі консультування запит може трансформуватись у новий формат.

Другий рівень — супровід. Регулярні сесії-консультації виступають у ролі зовнішнього ресурсу, що дозволяє витримувати життєві труднощі. Наявність в особистому календарі психологічної консультації – це можливість висловитися та отримати зворотний зв'язок від фахівця.

Третій рівень — знайомство із собою справжнім. У звичайному житті мало хто має спокійно і послідовно розібратися: «хто Я?».

Як консультант, я бачу своє завдання в тому, щоб у процесі консультування відбувалася не лише терапія, а й формування уявлень про себе як про унікальне та складне явище.

Я, Борис Медвідь, автор проєкту «Людина та Хаос», пропоную системний підхід, що поєднує філософські та психологічні знання (дві вищі освіти: філософська та психологічна). Перелік базових моделей, уявлень, технік, які я використовую у процесі консультування:

  • системно-феноменологічний підхід;
  • модель спіральних динаміків;
  • теорія архетипів (аналітична психологія);
  • моделі Трансактного Аналізу (трикутник Карпмана, модель «Дорослий-Дитина-Батько»);
  • еволюційна типологія (Віктор Антончик).


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Коучинг, менторство Психологія, емоційний інтелект Саморозвиток