Держмитслужба запроваджує нову, повністю електронну систему управління гарантіями

Держмитслужба запроваджує нову, повністю електронну систему управління гарантіями

ДМСУ повідомила, що запроваджує нову, повністю електронну систему управління гарантіями (GSM), де гаранти зможуть передавати всі види гарантій в електронному вигляді, а також у безпаперовій формі вносити зміни та відкликати їх.

Гарант може надсилати митниці гарантії в електронному вигляді з власних інформаційних систем з використанням нових форматів. За певних умов допускається подання гарантій в паперовому вигляді. У такому випадку Держмитслужба забезпечила відповідним фахівцям Держмитслужби інструментарій внесення гарантій в GMS через ЕАІС.

Крім цього, для гарантів забезпечено можливість внесення, коригування, відкликання гарантій в Особистому кабінеті на Єдиному державному інформаційному веб-порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі». В Особистому кабінеті також додано можливість перегляду логу використання гарантій як для гарантів, так і для учасників ЗЕД, яким відповідні гарантії видано.

В європейському просторі Держмитслужба стала першопрохідцем у цьому, адже в країнах ЄС на сьогодні поки що відсутні електронні системи обліку гарантій для нетранзитних митних процедур.

Всеукраїнський клуб АЕО


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Бізнес планування, аналітика Логістика, митниця, ЗЕД