Складові правильного дизайну. Що враховувати?

Складові правильного дизайну. Що враховувати?

Створити правильний дизайн — це не просто намалювати гарну картинку з візуально привабливими кольорами. Дизайн-проєкт — це складна робота, у якій потрібно мати багато знань із різних галузей та враховувати кілька важливих аспектів.

Дизайн інтер'єру — це ключ до створення приємної і привабливої атмосфери, і це те, що необхідно тримати в голові під час проєктування. Балансувати між «хочу» і «необхідно» — це справжнє мистецтво для професійного дизайнера. Тому тільки з досвідом з’являється чітке розуміння головних стовпів, завдяки яким результат буде належного рівня.

Серед ключових елементів хорошого дизайну є такі:

  • Функціональне призначення приміщення.
  • Бюджет.
  • Баланс світла і тіні.
  • Увага до деталей.

Функціонал

Планування має бути ефективним і логічним, а меблі мають бути розставлені так , щоб їх можна було легко пересунути з місця на місце у приміщенні. Також необхідно продумати маршрути руху і розміщення людей у приміщенні, щоб не було дискомфорту. Дизайнери інтер'єрів мусять враховувати, для кого вони розробляють дизайн, а також бажання, потреби та які функції в пріоритеті для клієнтів.

Бюджет

Під час проєктування інтер'єру важливо вкластися в бюджет. Ретельне планування і виконання дають змогу заощадити кошти і водночас отримати прекрасний результат. До того ж очікування клієнта завжди такі, що бюджет не буде перевищений. Хоча це буває вкрай рідко. Але все ж таки максимально наближена реальність до очікувань буде тільки плюсом.

Баланс світла і тіні

Правильний дизайн інтер'єру містить у собі баланс світла і тіні. Необхідно продумати, як природне світло буде проходити через кожне приміщення протягом дня і ввечері. Чи буде в кімнаті комфортно? Чи не буде в ній занадто спекотно? Водночас щоб сонячні промені не були згубними для меблів. Усе це необхідно враховувати під час проєктування. 

Увага до деталей

Професійні дизайнери інтер'єрів приділяють пильну увагу кожній деталі, щоб створити цілісну і відточену композицію. Вони підбирають меблі та аксесуари, які доповнюють однеодного й ідеально вписуються в простір. Усі деталі — від світильників до оформлення вікон — повинні гармонійно поєднуватися одна з одною. Це і виділяє хороший дизайн інтер'єру на тлі звичайних.

Навчитись робити правильні дизайни інтер’єру можна в спеціалізованих навчальних закладах та заробляти без ліміту в доході.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор Нерухомість, будівництво