Як обрати середню школу в Канаді

Як обрати середню школу в Канаді

Канадські середні школи вважаються одними з найкращих навчальних закладів у світі. У систему освіти влада вкладає чималі кошти, щоб підтримувати її на високому рівні.

Тому абітурієнтів, що мають канадський диплом про середню освіту, із задоволенням приймають в університети будь-якої країни.

Які середні школи працюють в Канаді

Варто враховувати, що для іноземців навчання в середній школі завжди платне, незалежно від її типу. При цьому студент може самостійно обирати, чи навчатися весь термін, чи перевестись в інший заклад через один-два семестри.

У Канаді передбачені змішані школи та з розділенням по статті (окремі для хлопчиків та дівчат).

Також у Канаді є градація шкіл за власністю:

  1. Державні. Найбільша частка навчальних заходів заснована державою. Канадським учням в них пропонують безплатне навчання. Іноземці можуть платити набагато менше, ніж в приватних школах.
  2. Католицькі. Навчання для канадців безплатне. У програмі чимало релігійних предметів. Крім того, суворі вимоги щодо поведінки та дотримання внутрішніх правил.
  3. Приватні. Платні для всіх учнів. Ці навчальні заклади гарно фінансуються, завдяки цьому пропонують учням більше комфорту та можливостей під час навчання.

Хто може навчатися в канадських школах

Для іноземців встановлений віковий поріг. Навчатися можуть усі охочі з 13 років. Зазвичай українські студенти переходять у середні школи Канади вже після отримання атестата про закінчення 11 класів. Це дозволяє довчитися рік та вступити в університет без підготовчої програми.

Також деякі школи висувають вимоги щодо здібностей учнів. Тому абітурієнтам знадобляться всі грамоти, дипломи та інші підтвердження власних досягнень.

Крім того, знадобиться три основних документи:

  • закордонний паспорт;
  • атестат про закінчення школи, або витяг з оцінками;
  • сертифікат про знання англійської чи французької мови.

Програми навчання

У Канаді для студентів передбачена місцева програма або декілька міжнародних. Вибір можна зробити самостійно. Диплом по канадській програмі має назву High School Diploma. Але в різних регіонах ця програма може частково змінюватись.

З міжнародних передбачені Advanced Placement (AP), International Baccalaureate (IB) чи English Language Program. Канадська програма передбачає за час навчання ознайомлення з 30 предметами та наявність певної кількості годин волонтерської діяльності. Міжнародні надають можливість обрати 6 дисциплін самостійно. Три з них учень вивчає докладно, а інші на рівні ознайомлення. Але іспити проводять по всіх предметах.

На що звертати увагу обираючи школу

Перш за все, на уподобання та здібності студента. Багато шкіл пропонують учням різноманітні секції та гуртки, що дозволяють розвинути наявні таланти. Також варто зважати на наступні критерії:

  1. Тип навчання. Є пансіони, де діти живуть постійно під час навчання, та звичайні денні школи.
  2. Розцінки. Вони можуть значно відрізнятися. Наприклад, в приватній школі вартість може доходити до 80 000 канадських доларів, а в державній складає всього 30 000.
  3. Шкільні правила. В деяких закладах є особливі умови. Як то носити певну шкільну форму або відвідувати церковні служби.
  4. Склад учнів. Є змішані школи та заклади, в яких навчаються переважно канадці. Рекомендується обирати другий варіант.

Спеціалісти Edusteps допоможуть обрати середню школу в Канаді, що відповідає вимогам та фінансовим можливостям студента. Також вони організовують вступ, підготовку документів та переїзд.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Середня освіта