Графік виробництва за методикою «Планування за матеріальними і виробничими ресурсами» в BAS ERP 2.5

Графік виробництва за методикою «Планування за матеріальними і виробничими ресурсами» в BAS ERP 2.5

У цій статті я хочу показати, за рахунок чого виконується Планування за матеріальними й виробничими ресурсами (MRP II) (надалі Планування).

Про що мова

В BAS ERP 2.5 є вибір методики управління з доступних 3-х варіантів:

  • Без планування графіка виробництва.
  • Планування за матеріальними ресурсами (MRP I).
  • Планування за матеріальними й виробничими ресурсами (MRP II).

У цій статті я хочу показати, за рахунок чого виконується Планування за матеріальними і виробничими ресурсами (MRP II) (надалі Планування).

Окремо зауважу, що до вибору методики потрібно підійти зважено, враховуючи наявності даних у нормативно-довідковій інформацій, наявності та кваліфікації фахівців, які будуть займатися планування, рівня організації та упорядкованості бізнес-процесів та процедур на виробництві. Я дуже рекомендую починати з найпростішого варіанту «Без планування графіка виробництва» і поступово переходити рівень за рівнем.

Мета Планування за матеріальними й виробничими ресурсами (MRP II)

Почнемо «з кінця», а саме з того, що розберемося з тим «а чи взагалі воно нам потрібно?»

Метою планування за матеріальними й виробничими ресурсами є отримання максимального достовірного графіка виробництва продукції з урахування умов забезпечення виробництва матеріалами та доступністю видів робочих центрів (надалі ВРЦ).

Навіщо це потрібно? По-перше, видача нашим покупцям термінів виконання їх замовлень. По-друге, аналіз та пошук шляхів скорочення термінів виконання замовлень покупців. У сучасних умовах швидкість та точність термінів виконання замовлень клієнтів є чи на найголовнішою вимогою до бізнесу.

Результат Планування в BAS ERP 2.5

Результатом планування графіка виробництва замовлення є розрахунок термінів виконання Замовлення на виробництва з урахування стану забезпечення матеріальними і виробничими ресурсами. Результат показаний на рис. 1.

Докладныше про методику читайте в нашій статті https://csoprocom.com.ua/info/articles/grafik-virobnitstva-za-metodikoyu-planuvannya-za-materialnimi-i-virobnichimi-resursami-v-bas-erp-2-5/ 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Економіка, бухгалтерія та облік Онлайн курси