Грантова допомога — новий фінансовий інструмент, це нові можливості

Результат — 80% заявок погоджено. Це досвід, яким треба ділитися, бо він цінний і корисний. Гранти, гранти, гранти — ще вчора ми не були знайомі з таким фінансовим інструментом, а сьогодні він чи не найпопулярніший для малого та середнього бізнесу.

Підіб'ємо підсумки року в цьому напрямі:

  1. Нами були розглянуті такі напрями: кав’ярні та піцерії, студії краси, чистка сухостою, магазини з продажів продуктів харчування (у невеликих містечках, вони як формат «магазин біля дому» досить популярні), меблі під замовлення, жіночій творчий хаб тощо).
  2. Без зауважень та досить швидко були погоджені заявки для існуючих бізнесів, там вища і кількість балів.
  3. Участь власними коштами — також суттєвий плюс та збільшення шансів отримати позитивне рішення.
  4. Непогоджені кілька заявок, решта гранти отримані.

На наступний рік також очікуємо подовження програми та такої можливості для охочих створити власний бізнес.

Додатково: є цікавість до грантів міжнародних донорів, яка цілком зрозуміла: відмінність від державних програм — їх не треба повертати. Але скажу одразу — ніхто гроші на вітер надає, тому ми маємо розуміти, чим цікавіша програма, тим вибагливіші умови.

Кожен грант має свої особливості: критерії відбору, тематичні пріоритети, бюджетні обмеження та терміни подачі заявок. Тому перед підготовкою заявки з ними необхідно ретельно ознайомитись.

Окрім загальних вимог, варто звернути увагу умови фінансування. Деякі гранти покривають лише певну частку витрат на проєкт, тому важливо врахувати це при розробці бюджету. 

Щодо бізнесів, які тільки планують відкривати, то тут міжнародні донори цікавляться двома сферами: ІТ та FinTech. Усе інше має вже існувати та певні параметри та вимоги, які мають бути вже на момент подачі заявки.

Якщо у вас є бажання скористатися цією можливістю, запрошуємо на безоплатну консультацію. Через високу популярність до цієї послуги ми вже приймаємо та працюємо над заявками, які будуть розглянуті у 2024 році.

З липня 2022 наш центр працює з грантами. А саме — ми консультуємо, допомагаємо отримати грант та втілити план в життя.

Програми, яку ми анонсуємо першочергово, — це грантова допомога від країни для усіх охочих, ветеранів та їх родин, на створення або підтримку власної справи.
Від 250 тис. грн до 1 500 тис. грн — це фінансовий старт, який треба опанувати якісно.

✅За 18 міс роботи із цим видом фінансування спілкувались з виробниками води, хімчистками, дитячими садочками, с/г виробниками, торгівлею, виробництвом пелет, швейним виробництвом та ін.

Якщо чуєте вперше, коротко що це за кошти?

Тут дві програми — для звичайних людей до 250 тис. грн для створення чи підсилення власного бізнесу.

Умови отримання / повернення:

  1. Повертаєте податками з найманих працівників (яких за умовами програми маєте взяти на роботу). Кількість залежить від суми — макс. 2 людини.
  2. На що можете витратити — усе необхідне для відкриття/ведення бізнесу, є перелік, який враховуємо при написанні бізнес-плану.
  3. Витратити кошти треба протягом 6 міс. Бізнес-план робимо на 36 міс.
  4. Реєстрація ФОП потрібна після погодження заявки.
  5. Звертаються різні люди, хтось вже досвідчений підприємець, але немає часу написати та розбиратися в тому усьому. Хтось не розуміється на цих питаннях, тому вчимося фінансової грамотності та всім хитрощам ведення бізнесу.

Така ж сама програма для ветеранів (перелік, хто підпадає під цю категорію, є Ч якщо цікаво, даємо посилання), тут суми інші:

До 500 тис. грн  може отримати член родини учасника БД, створити 1 робоче місце.

До 1 млн гр. отримує сам учасник БД — до 4 робочих місць. Саме цінне, на мій погляд — це створення 4 робочих місць, 2 з них для побратимів. Є одна умова — за  мирних часів він мав бути ФОП не менш 3-х років.

Тут алгоритм той самий. Список, на що можна витратити також ширший, але запевняємо — можна створити бізнес на будь-який смак. 

З якими питаннями ми працюємо, та чим можемо бути корисні:

  1. Обговорення ідеї та ресурсів для втілення (теми від твердотопів / пелет до б'юті-студії — немає різниці, досвід є всебічний).
  2. Консультація з питання можливості отримання гранту — тут нюансів багато, тому краще дізнатись до, аніж витратити час та кошти і не отримати результату.
  3. Створення бізнес-плану — тут під ключ робиться дорожня карта на 36 міс.
  4. Супровід — бухоблік, кадрове діловодство, продажі / маркетинг. План має бути реалізованим — тут починається саме цікаве.

Запитання та консультації за телефоном: [відкрити контакти]+38 (067) 631-30-07.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Бізнес планування, аналітика Менеджмент, управління, KPI