Навіщо потрібно освоювати технології Cisco

У цій статті ми розглянемо причини вивчення апаратного та програмного забезпечення від компанії Cisco. А також поговоримо про можливості здобуття необхідних для роботи з ними знань.

Cisco — це американська компанія, яка спеціалізується на виробництві мережевого обладнання та програмного забезпечення для нього. Сьогодні вона є лідером на ринку мережевих технологій. Апаратними та програмними рішеннями Cisco користуються багато компаній та організацій по всьому світу.

Освоєння мережевих рішень Cisco є важливою навичкою для фахівців з інформаційних технологій. Айтішники, які отримали індустріальну сертифікацію Cisco, затребувані на ринку праці й можуть розраховувати на високі зарплати.

Чому потрібно освоювати Cisco

Сертифікація від компанії Cisco є підтвердженням володіння необхідними навичками та знаннями для роботи з мережевим обладнанням та програмним забезпеченням. Вона може допомогти фахівцю:

  • підвищити шанси на працевлаштування — фахівці, які отримали сертифікат, більш затребувані на ринку праці;
  • отримати підвищення по службі — співробітникам, які постійно отримують нові навички, пропонують вищі посади та збільшують зарплату;
  • опанувати нові технології — Cisco постійно покращує свою продукцію, і впровадження її технологій може підвищити продуктивність бізнес-процесів у компанії.

Щоб досягти найбільших кар'єрних висот у сфері мережевих технологій, необхідно кожні три роки проходити сертифікацію, освоювати нове та активно застосовувати отримані знання у роботі. Такий підхід до навчання дозволяє компанії готувати висококваліфікованих фахівців, які потрібні у кожній організації. Сертифікат Cisco є міжнародним документом, що доводить компетентність співробітника більшою мірою, ніж диплом про вищу освіту.

Рівні сертифікації Cisco

Зараз компанія Cisco пропонує безліч сертифікацій, залежно від напряму технологій, що вивчаються. Для мережевих інженерів доступні три сертифікації:

  1. Cisco Certified Network Associate (CCNA) — це базова сертифікація, яка підтверджує, що фахівець має базові навички та знання для роботи з мережевим обладнанням Cisco.
  2. Cisco Certified Network Professional (CCNP) — це більш просунута сертифікація, яка підтверджує, фахівець має знання та навички для роботи з більш складними мережевими технологіями.
  3. Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE) — це найбільш престижна сертифікація Cisco, яка підтверджує, що той, хто її має, є експертом в галузі мережевих технологій.

Як освоїти обладнання та програмне забезпечення Cisco

Існує кілька способів розпочати роботу з апаратним та програмним забезпеченням Cisco. Поговоримо про основні з них.

Самостійне вивчення мережевих технологій може бути непоганим варіантом для тих, хто вже має певні знання та хоче довчити деякі теми. Компанія Cisco пропонує безліч ресурсів та навчальних посібників для студентів. Однак часто в такому навчанні немає систематизації знань. В результаті можна витратити багато часу марно.

Онлайн-курси — це найбільш зручний та доступний спосіб освоєння технологій Cisco. Під керівництвом інструктора можна не тільки отримати всі знання і навички, яких бракує, але й побудувати кар'єру в сфері інформаційних технологій з нуля. Крім того, системне вивчення матеріалів дозволяє швидко освоїти велику кількість тем для підготовки до складання іспиту для отримання індустріального сертифікату.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка