Програми обміну для студентів Європи

Які існують програми міжнародного обміну студентами? Давайте розглянемо найбільш відомі та популярні з них.

Erasmus

Ця найвідоміша програма студентських обмінів розпочала роботу ще в 1987 році. На даний момент є найкращою можливістю навчатися в Європі. Партнерами програми є університети з 32 європейських країн і Туреччини. Програма Erasmus + Non EU дозволяє пройти навчання в престижних університетах поза Євросоюзом: в Канаді, США, Гонг-Конгу і Австралії, отримуючи при цьому стипендію в розмірі 650 євро і покриття вартості проїзду в країну.

CEEPUS

Середньоєвропейська урядова програма, яка дозволяє поїхати на навчання в один з університетів в 16 країнах Європи: від Австрії до Хорватії. Учасники отримують повне фінансування на час поїздки, розмір якого пропорційний вартості життя в країні. Тривалість програми від 3 місяців до 1 року.

Вишеградська стипендіальна програма

Вишеградська стипендіальна програма для кращих студентів та аспірантів з Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини. Учасники програми можуть проходити навчання в університетах 12 країн-партнерів від Центральної Європи до Азії або учасників програми. Тривалість програми від семестру до одного навчального року. Стипендія становить до 2300 євро за семестр.

Крім основних міжнародних програм обміну студентами, кожен вуз Польщі прагне укласти унікальні угоди з престижними університетами Англії, Європи, США та інших країн, щоб студенти мали можливість пройти навчання по обміну і навіть отримати другий диплом.

Якщо Вас зацікавила ця тема, звертайтесь за консультацією до менеджерів Освіта Маркет реєструйтеся на сайті https://www.osvitamarket.ua/


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Робота і обмін досвідом (AuPair, Work and Travel, волонтерство)