Безплатні марафони, щоденник прогресу та винагороди. Як зробити вивчення англійської звичкою: 8 порад

Безплатні марафони, щоденник прогресу та винагороди. Як зробити вивчення англійської звичкою: 8 порад

Якщо ви вивчаєте іноземну мову, то саме регулярність гарантує швидкий прогрес і результат. Щоб не відриватися від процесу, додайте в навчання технології, подкасти, безплатні марафони та не тільки.

Вивчення англійської мови — це подорож, яка вимагає не лише зусиль, але й великої самодисципліни, вміння управляти своїм часом та енергією. Ось вісім ефективних стратегій, що допоможуть вам на цьому шляху.

  1. Почніть з мети. Дайте відповідь передусім собі, навіщо ви вивчаєте англійську. Можливо, мова потрібна вам для подорожей, роботи чи саморозвитку? Якщо є конкретна мета, вона буде справжнім стимулом і мотивацією.
  2. Створіть розклад і призначте час. Регулярність у вивченні іноземної мови — ключ до успіху. Спробуйте додати короткі сесії з англійської у свій розклад. Наприклад, можна займатися у транспорті, на обідній перерві чи перед сном. Достатньо лише 15–30 хвилин, але обов’язково кожного дня.
  3. Використовуйте технології. Сучасні технології відкривають безліч можливостей для вивчення. Мобільні застосунки, онлайн-платформи, відео й аудіоуроки, що дозволять вчитися в будь-який час і в будь-якому місці — вибір надзвичайно великий. Вибирайте ті, що найбільше підходять саме вам.
  4. Розподіліть теми по днях тижня. Спробуйте визначити теми для кожного дня тижня. Наприклад, нові слова — у понеділок, а граматичні конструкції — у вівторок. Такий розклад створить систему та дозволить глибше освоювати різні аспекти мови.
  5. Оточіть себе мовою. Отримуйте задоволення від англійської не лише під час навчання, а й коли відпочиваєте. Слухайте англійську музику та не лінуйтесь знаходити тексти улюблених пісень і перекладати їх — скоро зможете голосно підспівувати світовим зіркам. Дивіться фільми та серіали мовою оригіналу із субтитрами чи без, BBC та CNN без перекладу, переглядайте відеоролики й сториз улюблених англомовних блогерів, слухайте подкасти англійською під час прогулянки чи в дорозі. Найпрогресивніший контент у світі з будь-якої тематики — від ІТ до дитячої психології — створюється англійською мовою, тож виберіть дійсно цікаву для себе тему, що мотивуватиме вас долати труднощі на шляху до fluent English.
  6. Беріть участь у марафонах з англійської. Це чудовий шанс прокачати мову цікаво та весело, та ще й отримати подарунки у вигляді корисних матеріалів чи знижок. Рекомендуємо почати з безплатного онлайн-марафону з ІТ-англійської #English4IT. Завдання розробили досвідчені методисти спеціально для IT-фахівців, тож проходження марафону стане не лише захопливою грою, а й принесе результат.
  7. Записуйте свій прогрес. Ведіть щоденник вивчення мови, фіксуючи досягнення та нові слова. Це не лише стимулює вас рухатися вперед, але й допомагає переглядати пройдений шлях. До речі, щоденник зручно вести в електронному вигляді, а фіксувати та повторювати нову лексику можна в мобільному безплатному смартсловнику ED Words від Englishdom.
  8. Створіть систему заохочень. Винагороджуйте себе за досягнення. Наприклад, після успішного тижня вивчення англійської без жодного пропуску побалуйте себе чимось приємним.

А ще шукайте однодумців серед друзів і колег, які захочуть розділити з вами шлях до вільної англійської та з якими ви зможете обмінюватись ідеями, влаштовувати змагання, ділитися досвідом. І пам’ятайте, що секрет успіху лежить у впевненості, систематичності та бажанні розвиватися.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси