Поради щодо адаптації до життя в іншій країні

Поради щодо адаптації до життя в іншій країні

Після вступу в закордонний університет майбутнього студента очікує чимало клопоту з оформленням документів та підготовкою до навчання. Усі вони не сприймаються як серйозні. Адже супроводжуються приємним очікуванням та радістю від вступу...

Емоційні проблеми, як не дивно, починаються вже після переїзду. Далеко не всі можуть легко адаптуватися до нової культури, мови та незнайомого суспільства. Ми надамо поради, як швидко звикнути до нового стану та уникнути неприємних емоцій.

Як швидко адаптуватися в закордонному університеті

Перш за все, не варто залишатися на самоті з власними переживаннями. Скоріш за все, у вашому університеті є інші студенти українці. Познайомтеся з ними. Разом буде легше долати складнощі адаптації.

Завести знайомства можна не тільки з новачками, а й зі студентами, які вже навчаються давно. Для цього університети проводять різноманітні тематичні вечори, дні відкритих дверей та інші заходи. Не відмовляйтесь від їх відвідування. Адже саме там ви познайомитесь з викладачами, знайдете друзів та отримаєте допомогу від учнів.

Дізнатися розклад заходів не важко. Достатньо підписатися на соціальні мережі навчального закладу. Там ви знайдете не тільки анонси тематичних вечорів, а й багато корисної інформації про студентську спільноту.

Адаптація охоплює не тільки університетське життя. Адже вам доведеться жити в новій країні. Тож варто підготуватися до цього якомога краще. Цим варто зайнятися заздалегідь. Тоді після переїзду у вас виникне менше проблем з розв’язанням побутових питань. Допомогти в цьому можуть звичайні Google-карти.

Знайдіть місто, де ви будете вчитися та прокладіть найбільш потрібні маршрути:

  • від вокзалу або аеропорту до університету;
  • від навчального закладу до місця проживання;
  • від місця проживання до найближчого магазину та кафе;
  • від будинку до спортзалу або закладу, де ви будете відпочивати.

Також варто ознайомитись з розкладом та маршрутами громадського транспорту. Або дізнатися про можливість оренди автомобіля чи велосипедів.

Декілька лайфхаків для швидкої адаптації:

  1. Складіть перелік того, що вам потрібно зробити до переїзду (вивчити культуру, мову та звичаї країни).
  2. Ознайомтесь з законодавством міста, де ви будете навчатися. Це дозволить запобігати потраплянню в неприємні ситуації.
  3. Зануртесь в середовище. Знайдіть групи та чати емігрантів. Там ви знайдете багато корисної інформації та порад. А також можете отримати відповіді на важливі питання від земляків.
  4. Важливо скласти для себе перелік корисних контактів. Це можуть бути телефони екстрених служб, людей, що можуть допомогти при нагоді, адміністрації університету.
  5. Заздалегідь дізнайтеся, де ви можете робити покупки, відпочивати та розв'язувати інші побутові питання. Також варто ознайомитися з цінами на послуги, щоб скласти для себе приблизний кошторис.
  6. Станьте активним учасником студентської спільноти. Соціальні мережі та клуби онлайн допоможуть вам знайти друзів ще до переїзду.
  7. Під час навчання регулярно телефонуйте близьким. Це допоможе зменшити відчуття туги та отримувати позитивні емоції від звичного спілкування.
  8. Розпитайте про заклади, в яких передбачені знижки для студентів. Таким чином можна заощадити чимало коштів.

А краще зверніться до професіоналів з освіти за кордоном. Команда Edusteps надає можливість швидко та безболісно адаптуватись у новій країні за допомогою академічних консультантів. Це кваліфіковані фахівці, які супроводжують студента як до переїзду, так і під час навчання, допомагаючи йому швидко влитися в нове життя.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта