Освітлення у квартирі. Як зробити правильно

Освітлення у квартирі. Як зробити правильно

Уже минули часи, коли люстри були єдиним джерелом освітлення. Сьогодні використання різних світильників є мистецтвом.

Світло в будинку може допомогти створити настрій, зонувати простір, зробити інтер'єр затишнішим і збільшити візуально кімнати. Щоб досягти цього, необхідно правильно спланувати освітлення.

Кухня

Основне освітлення має бути яскравим і рівномірним. Використовують стельові світлодіодні панелі або світильники в стилі «стельова хмара». Також корисно додати додаткові джерела світла — підсвічування робочої поверхні над стільницею, на витяжці або над кухонним островом (якщо він є).

Вітальня

Один із найпростіших варіантів — вбудоване освітлення. Враховуйте правильне розташування точкових світильників: відстань до стін, шаф і вікон має бути не менше 20 см. Як додаткове джерело світла можна використовувати торшер або настільну лампу біля дивана.

Спальня

У цьому приміщенні краще використовувати тепле світло низької яскравості. Доповненням стануть настільні лампи й підсвічування по спинці ліжка.

Передпокій

Як правило, ця зона без природного освітлення, тому компенсувати доводиться штучним. Рекомендуємо розглянути кілька варіантів. Але головне, щоб загальне стельове було яскравим і потужним.

Ванна кімната

Основне освітлення має бути досить яскравим і бажано в температурі холодних білих відтінків. Рекомендуємо встановлювати вологозахищений світильник.

Додатково можна додати освітлення дзеркала по периметру.

Освітлення відіграє важливу роль, оскільки воно здатне кардинально змінити не тільки інтер'єр, а й те, який вигляд має людина в дзеркалі. А це створює певний спектр емоцій. Враховуйте це, щоб створювати інтер'єри, які радують і приносять позитивні емоції.

Навчитись правильно проєктувати освітлення можна на курсі Дизайну інтер'єру в провідних закладах України.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор