Бюджетні ідеї облаштування ділянки

Бюджетні ідеї облаштування ділянки

Економне застосування різних елементів для благоустрою присадибної ділянки та створення гарного вигляду саду стає все більш популярною темою.

Сьогодні Європейська Школа Дизайну хоче поділитися з вами новою добіркою ідей з облаштування саду, які не створять навантаження на гаманець.

Лаунж-зона з палет

Зі старих палет можна спорудити цілу зону для відпочинку з кутовим диваном і кавовим столиком. Палети потрібно очистити, зашкурити, покрити захисною вологостійкою емаллю і зібрати бажану комбінацію. А для комфортнішого сидіння — додати м'який матрац і яскраві подушки.

Вертикальні клумби

З тих самих палет можна зробити пристінні клумби. Прикріпіть палету вертикально до фасаду будинку або паркану і засипте всередину ґрунт. Висаджувати можна все, на що вистачить вашої фантазії: квіти, зелень до столу, полуницю і навіть огірки.

Місце для багаття

За допомогою цегли або каменів можна оформити стильну зону. Таке вогнище не вимагає великих вкладень і сил, а має набагато привабливіший вигляд, ніж звичайні зварні мангали. Головне — дотриматися всіх заходів пожежної безпеки.

Багаторічні рослини

Багаторічні — це рослини, які, на відміну від однорічних, не потрібно садити з року в рік. Тож наповніть ними сад — і ваш гаманець не схудне. Ось кілька безпрограшних варіантів:

  • Алліум.
  • Астильба.
  • Баптизія.
  • Буддлея.
  • Ехінацея.
  • Анігозантос (кенгурова лапка).
  • Шавлія.

Вартість багаторічних рослин може бути дещо більшою, але це разова витрата, яка окупиться і фінансово, і візуально.

Гравій — шикарне акцентування

Гравій простий у використанні, міцний і відносно недорогий. Його можна використовувати там, де неродючий ґрунт, постійно ходять люди, проблеми з каналізацією або просто для краси.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор