Гранти на власну справу

Гранти та створення власної справи — дві актуальні теми, розуміючись на яких, можна створити бізнес з мінімальними фінансами та ризиками. Два роки праці з цими напрямками-це успішні бізнеси, які працюють у складних умовах. Цікаво? Стаття для тебе.

Грантові програми сьогодні дають можливості розвитку в усіх напрямах. Це і фінансування стартапів, соціальних та гуманітарних проєктів, а також сприяння розвитку малого та середнього бізнесу. Підготовка ефективних грантових заявок вимагає більше, ніж лише технічну грамотність. Необхідно демонструвати глибоке розуміння реальних проблем, з якими стикається ваша громада, і як ваш проєкт може їх розв'язати.

Незважаючи на те, що можна пройти безліч вебінарів та прочитати багато книжок, справжнє підтвердження необхідності вашої ідеї виходить від потреб певної аудиторії та наявності конкурентів на ринку.

При роботі з охочими отримати грант, ми зіштовхнулися з кількома проблемами (це більше стосується більшості бізнесів):

  1. Працюємо, але не рахуємо. Тут про шлях від ідеї до планування. Не тому, що не хочемо, ні, тут як раз ми бачимо потреби та розуміння необхідності. Не навчили, чи не знаємо, де вчать. Більшість вчить писати бізнес-план, але маємо пройти певний шлях самі та попрацювати з ринком, визначити конкурентів, винайти відмінності від інших, сформувати свою пропозицію та багато ще чого, важливого та головне — зробити це має власник самостійно.
  2. Є ризики, про які говорять, та які більшість лякають, ніж дають розуміння, як врахувати та впливати. Тут також є тема для розмови та навчання, але головне зрозуміти важливе правило — лякає незнайоме та невизначене. Тому маємо сміливо дивитись в очі страхам, та працювати з ризиками.
  3. Власник невеличкого бізнесу має робити майже все сам, за все це зарплатня нібито передбачена, але поки не порахували, на що розраховувати незрозуміло. І виникає враження — працюю, але не заробляю. Тут також важливо виділити те, що маємо делегувати та передати на аутсорсинг, або сформувати команду та будувати бізнес системно.

Тому в роботі із заявками на отримання грантів ми проходимо певний шлях разом та вчимося певним навичкам, які потім дають можливість керувати власною справою свідомо та якісно. Про це кілька наших курсів та консультаційних послуг:

Щодо останнього пункту, то тут є певні здобутки, про які варто сказати окремо. За майже два роки роботи з грантами, ми працювали з такими напрямами: кав’ярні, салони краси, дитячі центри, швейні підприємства, виробництва пелетів, творчих майстерень, ресторанів, виробництва виробів з деревини (іграшки, меблі тощо), магазинів продуктів, виробництв мийних засобів та багато іншого.

Звісно, це все про різне, але підхід до роботи над бізнес-планом один, саме він дає подушку безпеки та розуміння, як працювати завжди з прибутком. Це залишимо «за лаштунками» розмови. Проведено понад 200 консультацій та навчання, опрацьовано більш як 150 заявок, отримано більше ніж 500 000 $. Долучайтесь до співпраці та отримайте нові можливості разом з нами.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Бізнес планування, аналітика Профорієнтація