Як вступити до Стенфордського університету українцям

Як вступити до Стенфордського університету українцям

У цій статті ми хотіли б детальніше розповісти вам про те, як вступити до Стенфордського університету з України, як підготуватися до вступу та яка вартість навчання за кордоном.

Стенфордський університет — давня мрія багатьох українських студентів. Щорічно до нього подають документи понад 47 000 абітурієнтів з усього світу. З них лише 2 000 студентів отримують довгоочікуваний лист про зарахування до цього навчального закладу, що становить лише 3,7-5 % від загальної кількості поданих заяв. Ця статистика говорить про те, що до Стенфордського університету складно вступити не лише іноземцям, а й американським студентам.

У цій статті ми хотіли б детальніше розповісти вам про те, як вступити до Стенфордського університету з України, як підготуватися до вступу та яка вартість навчання за кордоном.

Індивідуальна консультація з академічним фахівцем EDUSTEPS допоможе вам скласти особистий план підготовки та вступу до американського університету, причому вступу до топового американського університету.

Стенфордський університет щорічно входить до числа найкращих університетів світу та до шістки найкращих у Національних рейтингах університетів (за версією US News and World Report). Також він входить до п'ятірки найскладніших для вступу університетів у США. При відборі студентів приймальна комісія звертає увагу на чотири основні аспекти:

  • академічна успішність;
  • інтелектуальні дані та здібності;
  • позанавчальна діяльність та інтереси;
  • особисті якості студента.

Для успішного вступу до Стенфордського університету студентам необхідно розпочати підготовку за два-три роки до бажаної дати зарахування. Не зважаючи на складність вступу, цей ВНЗ приймає дипломи бакалавра та магістра, а також атестати після закінчення загальної середньої освіти з українських шкіл.

Вартість навчання у Стенфордському університеті

Останнім часом на просторах інтернету ми все частіше зустрічаємо інформацію про те, що навчання у Стенфордському університеті для іноземців безплатне. Але чи це так насправді? Чи можна навчатися у цьому закладі та не платити за це?

Стенфордський університет — це приватний дослідницький університет США. Навчання в ньому, як і в інших американських університетах, платне. Плата за навчання за програмами бакалаврату складає приблизно 57 000 доларів США на рік. Крім того, всі додаткові витрати, такі як проживання, харчування, страховка та підручники оплачує сам студент.

Стенфордський університет пропонує обмежену фінансову допомогу іноземним студентам. Його учні, які потребують фінансової допомоги, у тому числі студенти з України, можуть вказати у своїй анкеті, що вони не спроможні сплатити повну вартість навчання. Ректорат розгляне заяву та ухвалить рішення про повне або приватне покриття вартості навчання. У Стенфорді студенти магістратури та докторантури найчастіше навчаються безплатно, а студенти бакалаврату рідше.

Стипендії університету для студентів з України

У 2016 році Стенфордський університет спільно з Центром демократії та розвитку реалізував стипендіальну програму The Ukrainian Emerging Leaders Program (UELP). Програма розрахована на 10 місяців та допомагає українським студентам отримати цінний досвід у США та застосувати отримані знання на практиці в Україні.

Як вступити до Стенфордського університету українцям

Студенти з України можуть подати документи до Стенфордського університету після школи на програму бакалаврату, після університету — на програму магістратури та після отримання ступеня магістра — на програму PhD. Перш ніж ви вступите до Стенфордського університету, ми з вами вирішимо, яка програма вам підходить. Кожна програма має свої індивідуальні вимоги до вступу. До Стенфордського університету щорічно надходить лише близько 5% від загальної кількості заяв. Тому, щоб вступити до Стенфорда, вам необхідно продемонструвати високий рівень знань та свій потенціал, підтверджений оцінками та стандартизованими тестами.

Що потрібно зробити, щоб вступити до Стенфордського університету:

  • заповнити форму заявки;
  • сплатити вступний внесок (90 доларів США);
  • отримати результати тестів SAT або ACT (для вступу на бакалаврат);
  • мати високі бали по GMAT або GRE (для вступу на бакалаврат);
  • оцінки за останні три роки;
  • есе в 500-650 слів на певну тему;
  • рекомендаційні листи від двох-трьох професорів.

На додаток до основного пакета документів, Стенфордський університет просить вас відповісти на кілька запитань та узагальнити свої відповіді у вигляді короткого есе.

Зразок для написання есе в Стенфордському університеті

  1. The Stanford community is deeply curious and driven to learn in and out of the classroom. Reflect on an idea or experience that makes you genuinely excited about learning.
  2. Virtually all of Stanford's undergraduates live on campus. Write a note to your future roommate that reveals something about you or that will help your roommate—and us—get to know you better.
  3. Tell us about something that is meaningful to you, and why?

Крайній термін подання документів до Стенфордського університету — 1 листопада для раннього прийняття та 2 січня для стандартного прийняття. Процес розгляду заяви займає вісім тижнів. Деякі студенти Стенфорда запрошуються на вступну співбесіду, яку проводить один із випускників Стенфорда.

Право на вступ до Стенфордського університету

Студенти, які підходять для вступу до Стенфордського університету, повинні мати середній бал атестата не менше 3,96 з 4,0 (середній бал 11 або вище) та бал SAT не менше 1440.

Перед тим, як подати заяву на вступ, фахівець EDUSTEPS перевірить ваш академічний рівень. Якщо ви не відповідаєте вимогам, ви можете розглянути можливість вступу до іншого провідного університету США:

  1. Державний університет Аризони.
  2. Північно-Східний університет.
  3. Американський університет.
  4. Обернський університет.

Як підвищити свої шанси на вступ до Стенфордського університету

За даними ряду видавництв, чим раніше ви подасте документи, тим вище ваші шанси бути зарахованим до Стенфордського університету та отримати фінансову допомогу.

Щоб бути впевненим у тому, що ви вступите безпосередньо до Стенфордського університету та встигнете підготувати документи до 1 листопада (початку 11-го класу або старшого курсу університету), навчальні заклади EDUSTEPS радять готуватися до вступу заздалегідь, як мінімум, за 2-3 роки.

Чим може допомогти EDUSTEPS

Навчальні заклади, партнери EDUSTEPS спеціалізуються на прийнятті до американських університетів. Ми знайомі зі складними вступними вимогами американських університетів, можемо оцінити ваші шанси на вступ та порекомендувати програми, що відповідають вашим вподобанням та вимогам.

Чим EDUSTEPS може допомогти вам:

  1. Заповнення Загальної форми подання документів або Союзної форми подання документів.
  2. Підготовка рекомендаційних листів, резюме та інших документів.
  3. Підготовка мотиваційного листа.
  4. Підкресліть ваші сильні сторони для їх озвучення на вступній співбесіді.
  5. Підкаже, як відповісти на зауваження приймальної комісії.

Бажаєте дізнатися більше про вступ до Стенфордського університету? Якщо так, ми рекомендуємо вам спочатку отримати індивідуальну консультацію в одного з наших фахівців.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта