До переліку авторизованих економічних операторів (АЕО), яким дозволено спрощене митне оформлення, вже увійшли три десятки вітчизняних підприємств

До переліку авторизованих економічних операторів (АЕО), яким дозволено спрощене митне оформлення, вже увійшли три десятки вітчизняних підприємств

Пільги на митниці: уже 31 компанія отримала статус авторизованого економічного оператора.

Зростання кількості українських компаній, що отримали статус Авторизованого економічного оператора (АЕО), має динаміку, схожу з більшістю країн ЄС у перші роки впровадження програми, а подекуди її перевищує, інформує Мінфін.

Програма авторизованих економічних операторів (АЕО) є важливою складовою міжнародної ініціативи, спрямованої на налагодження ефективного партнерства між митними органами та бізнесом з метою оптимізації процесів переміщення товарів через кордони. Світова практика АЕО у світу свідчить про ефективність та дієвість цієї програми.

Україна отримала таку можливість у 2020 році, чому сприяла консолідована робота Уряду за підтримки Парламенту та наших міжнародних партнерів. 

Український бізнес суттєво збільшив динаміку в отриманні авторизацій АЕО. Так, за 3 роки та 7 місяців роботи програми АЕО (станом на початок березня 2024 р.) отримано 31 авторизацію АЕО.

З усіх авторизацій, які вимагають оцінку фінансового стану, в Україні

63 % було отримано на підставі базових показників і

35 % — на підставі знижених показників, запроваджених на час дії воєнного стану.

Наперекір всім викликам та всупереч війні, український бізнес виважено та впевнено входить до програми АЕО та системи митних спрощень, починає використовувати нові сервіси та послуги, що сприяє можливості його розвитку та конкурентоспроможності на зовнішньому і внутрішньому ринках. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Бізнес планування, аналітика Логістика, митниця, ЗЕД