Мотивація персоналу. Поради щодо ефективного залучення працівників

Стаття розглядає важливість мотивації співробітників для підвищення продуктивності та ефективності компанії. Надаються поради щодо правильної мотивації співробітників та створення сприятливого середовища для розвитку працівника.

Мотивовані співробітники працюють продуктивніше й приносять більше користі компанії. Це завжди історія win-win: за даними сайту Teamstage, найбільш залучені робітники на 87 % рідше йдуть із компанії, тоді як великі роботодавці втрачають через немотивованого працівника близько $5000, з яких п'ята частина та навіть більше йде на пошук та онбординг нового робітника. До речі, дві третини працівників зізнаються, що залишаються на своєму робочому місці саме завдяки корпоративній програмі мотивації. Розберімося, яка мотивація працює і якої стратегії має дотримуватися компанія у питаннях залучення персоналу.

Що мотивує працювати в компанії?

Можна виділити три ключові мотиватори сучасних співробітників:

1. Матеріальне забезпечення. Робота, яка приносить не лише задоволення, а й гідну фінансову винагороду.

2. Сприятлива робоча атмосфера. Працівники перебувають у колективі однодумців, які підтримують і допомагають рухатися до успіху.

3. Значуща, змістовна діяльність. Професійні цілі співробітника перетинаються із цілями компанії, робота наповнена важливим, а кожен член команди відчуває, що робить велику корисну справу.

Способи мотивації співробітників компанії читати далі...


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Управління персоналом, адаптація та розвиток