7 поширених міфів про вивчення англійської мови

7 поширених міфів про вивчення англійської мови

Сьогодні ми зруйнуємо 7 поширених міфів про вивчення англійської мови, з якими ви можете зіткнутися на цьому шляху.

Коли людина починає вивчати англійську мову, вона стикається з різними твердженнями, більшість з яких насправді не є правдою. Хтось вважає, що потрібні певні здібності, щоб вивчити англійську. Інші впевнені, що їм занадто пізно вчити мову і це просто виявиться марною тратою часу. Треті роблять упор на граматику і вважають, що говорити потрібно починати тільки, коли освоїв всі правила. Усі ці думки є бар'єрами на шляху вивчення мови. Подолати його ви можете записавшись на онлайн курси базової англійської мови для дорослих!

Сьогодні ми зруйнуємо 7 поширених міфів про вивчення англійської мови, з якими ви можете зіткнутися на цьому шляху.

  • Міф 1. У мене немає схильності до вивчення англійської мови

Людський розум — потужний інструмент, який здатний перетравлювати гігабайти інформації. Якщо ви думаєте, що у вас немає схильності до вивчення англійської мови, вам буде вкрай складно його вивчити. Тому зробіть собі послугу — змініть свій настрій! Адже мотивація — це перший крок до успіху. Немає нічого неможливого! Хтось буде легко запам'ятовувати нові слова, а комусь знадобиться докласти зусиль, це все індивідуально, але це лише ті кроки, які необхідно зробити на шляху до поставленої мети.

  • Міф 2. Я соромлюся говорити англійською

Будь-яка зроблена помилка допомагає вам дізнатися щось нове. Ви повинні розглядати кожен промах, як можливість навчитися чомусь новому. Немає причин боятися сказати неправильне слово чи соромитися своєї неідеальної вимови. Кожен з чогось починав свого часу. Визнання того, що ви тільки вчитеся, допоможе вам не критикувати себе і навчить отримувати користь з помилок, які ви робите під час навчання.

  • Міф 3. Занадто пізно починати вчити англійську

Так, молоді люди легше вивчають нову мову, але це не означає, що люди старшого віку зовсім не можуть вивчити англійську. У дорослої людини більше досвіду і вона більш зосереджена на розв'язанні будь-якої задачі. Замість того щоб думати, що ваш вік — це перешкода, уважно проаналізуйте свій процес навчання. Що саме викликає труднощі? Може це навчальні матеріали? Методики, які ви використовуєте? Може бути, навіть місце або люди, з якими ви вчитеся? Після того, як ви визначите реальні причини, можете починати їх міняти, щоб зробити навчання легшим і приємним.

  • Міф 4. У мене недостатньо часу

Весь світ живе в скаженому ритмі з тисячами завдань. У нас так багато справ і так мало часу. Однак неправильно думати, що потрібно багато часу, щоб вивчити англійську. Вам просто необхідно правильно організувати свій час. По-перше, проаналізуйте, у який час дня вам вчиться найлегше, коли ваш мозок працює найбільш активно, а ви максимально зосереджені. Це і є той час, який вам потрібно використовувати для вивчення мови. Навіть якщо ви можете виділити на урок всього пів години, впишіть його у свій розклад.

  • Міф 5. Я не можу собі це дозволити

Гроші — часте виправдання, яке багато хто використовує, щоб пояснити, чому вони не можуть щось зробити. Ви можете вирішити, що у вас недостатньо грошей для покупки навчальних матеріалів або що курси — це занадто дорого. У нас є чудова новина для вас: ви можете вивчити англійську безоплатно! Кращий досвід навчання — що запам'ятався найбільше, а не найдорожчий. Живе спілкування — це фантастичний спосіб вивчити англійську, тому що це цікаво, актуально й безплатно! Розмовляйте з людьми, дивіться серіали, читайте газети, журнали й блоги. За допомогою безлічі безплатних англомовних ресурсів в інтернеті ви поліпшите свою англійську, не витративши ні копійки.

  • Міф 6. У мене недостатньо мотивації

Вивчення англійської мови — це непросто, але це не означає, що вивчити її  неможливо. Це всього лише означає, що для вивчення англійської вам потрібен хороший план. Планування — це організація ваших намірів і цілей. Запитайте себе: чому я вивчаю англійську? Що я хочу отримати в результаті? Що мені потрібно, щоб досягти своєї мети? Такі питання допоможуть вам зрозуміти свої мотиви й організувати уроки, дати імпульс для успішного навчання.

  • Міф 7. Вчити англійську мову нудно

Якщо вам здається, що вчити англійську нудно, будь ласка, відкладіть свій зошит і підручники в сторону. Проблема не в англійській, а в тому, що ви вибрали не той метод навчання. Поборіть нудьгу, перетворивши свої уроки англійської мови. Незалежно від того, що викликає у вас відгук — робіть це. У кожного свої уявлення про те, що робить навчання більш цікавим, тому пробуйте нові методи й знайдіть той, який працює саме для вас.

Вивчення англійської мови онлайн схоже на американські гірки, але ви можете контролювати процес свого навчання більше, ніж вам здається. Не вірте міфам, тому що вони тільки стримують вас. Вірте в себе, створіть мотивуюче навчальне середовище, яке спрацює саме з вами, і ви точно досягнете своїх цілей!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Підготовка до школи Початкова школа