Популярні стилі в ландшафтному дизайні: який обрати для саду клієнта

Популярні стилі в ландшафтному дизайні: який обрати для саду клієнта

Ландшафтний дизайн — це мистецтво створення привабливих та гармонійних «зелених» просторів, які відображають стиль та особливості власника.

Сучасний ринок пропонує різноманітні стилі, серед яких кожен зможе знайти відповідний собі.

Ознайомтесь з невеликою добіркою найпопулярніших стилів у ландшафтному дизайні та поради щодо вибору того, який найкраще підходить для вашого замовника.

Класичний стиль

Цей стиль характеризується симетрією, порядком і витонченим естетичним смаком. Він часто передбачає високі клумби, формальні газони й витончені доріжки. Якщо замовник цінує традиційність і елегантність, то класичний стиль — оптимальний вибір.

Мінімалізм

Мінімалістичний дизайн передбачає простоту, чистоту ліній і мінімальну кількість деталей. Він відмінно підійде для тих, хто віддає перевагу сучасному та функціональному дизайну. Прості форми, геометричні лінії, монотонні кольори та стриманість у кількості рослин на ділянці створюють атмосферу спокою та гармонії.

Екостиль

Цей стиль базується на ідеї природності й близькості до природи. Він передбачає використання в саду природних матеріалів, водних елементів, рослин, що є характерними для місцевого ландшафту. Якщо замовник цінує екологічну свідомість та хоче створити натуральний оазис спокою, то екостиль підійде якнайкраще.

Формальний сад

Цей стиль передбачає чіткі форми, рівні лінії і симетрію. Він відмінно підійде для тих, хто цінує порядок і строгість у житті. Формальний сад часто передбачає обрізані живі паркани, алеї зі штучного каменю і клумби з рівними краями.

Сучасний стиль

Цей стиль характеризується інноваційними рішеннями, новаторськими формами й використанням сучасних технологій. Він підходить для тих, хто шукає оригінальність і нестандартність в дизайні, йде в ногу з часом та слідкує за появою найновіших гаджетів та сервісів. Сучасний стиль може містити сміливі форми, високотехнологічні матеріали та неочікувані акценти.

У будь-якому випадку для правильного вибору необхідно зробити детальний бриф клієнта з правильними питаннями про його звички та уподобання. Це допоможе чітко визначити, які стилі більш притаманні для замовника, а які категорично не слід навіть пропонувати.

Навчитись правильно визначати необхідний стиль та розробляти професійний дизайн-проєкт можна в Європейській Школі Дизайну на курсі Ландшафтний дизайн Інтенсив.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор