5 способів покращити навички публічного виступу. Курси ораторського мистецтва

5 способів покращити навички публічного виступу. Курси ораторського мистецтва

Чим і для кого можуть бути корисні курси ораторського мистецтва та риторики? Які існують інші способи для самостійного покращення навичок публічного виступу?

Публічний виступ давно перестав бути тим, що потрібно опанувати лише вузькому колу спеціалістів. Насправді окремими прийомами риторики ми користуємося майже щодня — як в професійному, так і в особистісному спілкуванні. Від того, наскільки вміло ви використовуєте цей інструмент, залежить ваш успіх у сучасному суспільстві. Нижче ми поговоримо про те, чим можуть бути корисні курси ораторського мистецтва та риторики для вашого життя, а також розглянемо інші способи самостійного покращення навичок публічного виступу.

У яких сферах життя необхідні навички публічного виступу

У сучасному світі вміння гарно говорити на публіку знадобиться у:

  • веденні соціальних мереж, що буде корисним майже в усіх професійних сферах;
  • професійних переговорах;
  • продажах (як фізичних, так і інфотоварів, а також «продажі» себе як професіонала);
  • самопрезентації себе, своїх ідей та проєктів;
  • знайомстві з новими людьми;
  • проведенні онлайн-зустрічей чи конференцій;
  • побудові не лише професійних, але й міжособистісних стосунків;
  • ну і звісно під час публічних виступів. 

Курси ораторського мистецтва та риторики — для кого корисні

Якщо хоча б одна із перерахованих вище сфер діяльності тісно пов'язана з вами — курси публічних виступів — це те, що вам потрібно. 

Особливо, якщо ви:

  • губитеся та ніяковієте на публіці;
  • не володієте власним голосом та невербальною мовою;
  • маєте багато страхів перед публічними виступами;
  • ваші мрії та професійна діяльність напряму пов'язані з необхідністю спілкування з людьми.

В усіх цих випадках взаємодія з професіоналом — тренером зі спілкування — дасть найкращі результати. Наразі існує великий вибір професійних тренінгів та курсів з публічних виступів як онлайн, так і у великих містах. 

Якщо ви шукаєте курси ораторського мистецтва в місті Київ — можемо порадити курс із техніки мовлення та публічних виступів від школи саморозвитку «Remarkafilm». Тут ви навчитеся впевненій комунікації, подолаєте страхи перед публічними виступами, оволодієте ораторськими прийомами, вибудуєте гарну милозвучну мову і попрактикуєтеся в парах та групі. 

5 способів самостійно «прокачати» навички оратора

Окрім допомоги професіоналів є способи й самодопомоги в опануванні навичок публічного виступу.

  1. Читайте книги з ораторського мистецтва та твори з біографіями знаменитих ораторів. Наприклад, ви можете почати з «Успішні виступи на TED. Рецепти найкращих виступів» Кріса Андерсена, «Говори та показуй» Дена Роума, «Говори, надихай» Саймона Ланкастера або «WOW-виступ по-українськи» Андрія Степури.
  2. Переглядайте відео з виступами успішних ораторів. Це можуть бути пресконференції справді успішних політиків, знаменитостей або надихаючі промови спікерів конференції TED. Не просто дивіться, а уважно спостерігайте та робіть висновки про те, що саме в їхній мові, жестах, подачі себе створює довіру та робить із них успішних промовців.
  3. Виконуйте вправи для тренування голосу та покращення дикції. Корисними будуть будь-які логопедичні, мовленнєві та інтонаційні вправи.
  4. Потренуйтеся виступати із промовою або прочитанням вірша перед дзеркалом або запишіть свій виступ на камеру. Продивіться запис, проаналізуйте, наскільки вільно та впевнено ви виглядаєте та звучите, і що можна покращити у вашому проявленні.
  5. Більше спілкуйтеся з людьми. Насправді найкраще тренування — це повсякденне спілкування з друзями, родичами та колегами. У буденному житті навчайтеся застосовувати здобуті навички ведення переговорів та налагодження зв’язку з людьми.

Щоб отримати все це, і навіть більше, запрошуємо відвідати курси ораторського мистецтва в місті Київ від школи саморозвитку «Remarkafilm». Комунікуйте, досягайте успіху та отримуйте задоволення від спілкування!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Відносини, комунікація Переговори, риторика, ораторське мистецтво Тренінги для підлітків, профорієнтація